Реклама

Мисис България-Вселена Мари Вачева и партньорът й Мартин отвориха сърцата си за ромско семейство от Враца, с което участваха във вълнуваща размяна на съпруги в пети епизод на социалния експеримент „Смени жената“, който се излъчи в сряда вечер по bTV.

„Попаднах на прекрасни хора и изживяването беше страхотно, изпълнено с много положителни емоции. Семейството на Мая и Мариус са толкова чувствителни и невинни, че ме плениха“, заяви след участието си Мари Вачева.

Традиционният за формата сблъсък между противпополжни философии и начин на живот на практика не се случи при размяната на Мария и Мая. Противпоставянето на две крайности се осъществи единствено на ниво стандарт на живот – богати срещу бедни. За Мисис България обаче разликата в социалните нива е единствено повод за нови житейски уроци и възможност да помогне. Мария е убедена, че близостта и топлотата, която се е зародила между нея и дъщерята Изабела по време на предаването, ще продължат и вбъдеще, а шопингът, в който се впускат в предаването, е само началото на едни по-близки взаимоотношения:  „Изабела е една прекарсна млада дама, в която аз виждам много интересно бъдеще и мисля оттук насетне да съм неотлъчно до нея. Сближихме се много. Успя да ме докосне. Будеше ме всяка сутрин с целувка, правеше ми закуска“. 

След предаването Мари Вачева сподели още, че въпреки че семейството е от друг етнос, тя е намерила общ език  с  тях и е научила много за ромите и техния начин на живот. А доказателството за това зрителите успяха да видят в епизода на „Смени жената“, когато миската танцува кючек с вързан на кръста  шал с пендари и запали печка на дърва, което беше по-скоро предизивикателство, отколкото трудност.

Тежка се оказа короната на Мисис България за Мая от Враца, която в реалния живот изкарва преханата си в завод за отпадъци и единствената й цел е да отгледа и възпита достойна дъщеря. Заживявайки живота на Мария, Мая попадна в чужд и непознат за нея свят, изпълнен с вещи, разкрасителни процедури и фотосесии, които дойдоха в повече за обикновената домакиня от северозапада. Комуникацията с „новия“ й съпруг от Австрия, беше другата бариера, която трябваше да преодолее, а луксозните вещи в дома на Мария бяха по-скоро пречка, отколкото улеснение. Ромската съпруга изпадна в комичната ситуация да обърка любимата хранителна добавка на Мартин с перилен препарат, грешка, която разбра дълго след като дрехите бяха изпрани.

Размяната на съпруги между бедното и заможното семейство донесе много позитиви за двете страни. Мари успя да убеди Мариус и Мая да бъдат по-либерални във възпитанието на Изабела и да й гласуват повече доверие. А с помощта на семейство Атанасови Мартин и Мария

успяха да оценят значението на малките неща в живота си и силата на любовта за едно семейство.