Реклама

Мъдрост, дълбочина и откровения от извора на душата ще има тази неделя в „Търси се“. На 7 октомври от 11:00 ч. по bTV предстои един час, откъснат от битовизма, материализма и бързия ритъм на деня с Йордан Камджалов.

Той е истинско чудо. Гениален. Докоснат от Бог, не само с музикалния си талант. В него има невероятни количества мъдрост, сетивност, талант, магия, харизма. И това са само част от суперлативите по адрес на 37-годишния диригент. Гостът на Меги и Нели има 5 деца и е със зашеметяваща кариера – генерален музикален директор и главен диригент на културния център в Хайделберг. Извън това е сред най-ярките последователи на Петър Дънов, продължава да изнася концерти в домове за възрастни хора.

Снимка: Даниел Димитров

Храни се предимно с плодове и зеленчуци, хляб и лютеница, както сам казва в „Търси се“. А умението да се лишава, да се въздържа, да гладува, му открива нови хоризонти, му помага да види по-ясно света – в който ние ядем, пазаруваме, престанали сме да чувстваме и да общуваме. Признава, че свири не заради музиката, а заради хората.

В предаването ще участват и хора от близкия кръг на Камджалов. Сред тях са диригентката Мая Василева и Лили Димкова. Дъщерята на лечителя Петър Димков говори за духовността на Камджалов и пояснява, че музиката му не е просто талант, а дар от Бога. Галина Герасимова и Андрей Грива са хората, които откриват таланта на Йордан, инвестират време и надежди в него. Цигуларката Зорница Иларионова казва, че е успяла да покаже таланта си  благодарение на неговата фондация. Категорична е, че ако той не е бил повярвал в нея, няма да има успеха, на който се радва в момента.   На финала в студиото влиза Теодосий Теодосиев, един от най-добрите приятели на Камджалов.

Снимка: Даниел Димитров

Последни

Реклама