Реклама

Артистично, достолепно и неповторимо ще е тази неделя в „Търси се“ от 11:00  ч. по  bTV. Главната роля е поверена на една голяма играеща актриса и жена – Емилия Радева. „Човек трябва да поддържа и професионалния дух, и човешкия дух, и общуването. Много е страшно да потънеш в самота, винаги трябва да намираш изход“, казва тя в разговора си с Меги и Нели.

Гинка Станчева, която е приятелка от младежките си години и кума на Емилия, разказва ,че в деня, в който е трябвало да ги оженят, мъжът на Емилия – актьорът Любомир Димитров, закъснял за сватбата.  Сега двете са още по-близки сега, тъй като дъщерите им живеят навън.

 

Георги Тошев,  редактор на книгата й „Ние, артистите“, описва Емилия Радева като учебник по човечност и достойнство. „Тя остарява достойно и въпреки много трудности в живота си“, казва журналистът. По думите му тя е „катедрала , която стои много плътно в културното пространство на България“.

 

Дъщеря й Катерина разказва, че заминала за Париж, защото е смятала,че няма как да се развие и да се докаже тук, под сянката на майка си. „Мисля, че самотата тежи на всички, но за нея тя е приятел“, казва още Катерина. Спомня си, че две години след смъртта на баща й, Емилия изпаднала в тежка депресия и тотален срив. Помага й курс при психолог, който й дава съвет да пише, и така издава първата си книга.

 

Внукът й Лео, който е роден в Париж, е специалната изненада за Емилия Радева в студиото.  Той дори не говори български, тъй като никога не е живял у нас, но сега е решил да живее в родината на майка си, учи и работи в София. Той е сред най-близките хора на баба си, грижи се за нея и й помага.

Последни

Реклама