Реклама

Първият щафетен супер маратон на Витоша, в подкрепа на хората с физически увреждания, събира в един ден професионални спортисти, любители и лица от екрана тази събота (14 април). Николета Маданска, Мариана Векилска и екипът на bTV ще направят зрителите съпричастни с най-вълнуващите моменти от 24-часовата обиколка на живо.

Дойчин Боянов, подкрепен от любими български спортисти и лица от екрана, и споделено с хора с увреждания, ще се опита да обиколи Витоша, упражнявайки близо 20 вида спортно-туристически дейности. Спортното предизвикателство на алпиниста започва в полунощ на 14 април и включва скално катерене, полет с въздушен балон, хендбайк, ски, кану, кучешки впряг и още много.

В „Тази събота и неделя“ зрителите на bTV ще проследят на живо как Дойчин Боянов яхва спортен кон веднага след като е приключил прехода му с хендбайк (колело, управлявано с ръце) от село Боснек. Мариана Векилска ще изпрати алпиниста от заслон „Смильо“, за да го посрещне Николета Маданска на ски с алпиниста Никола Калистрин при хижа „Алеко“. Това е и една от локациите, на които всички хора, които искат да подкрепят „Един ден на Витоша“, ще могат да се присъединят към приключението.

Първите предизвикателства пред Дойчин Боянов, които ще се случат през нощта на 14 април и включват скоростно изкачване, шосейно и планинско колоездене, кану и спелеология (изследване на пещери) ще проследи репортерът на bTV Новините Александра Кръстева.

Централната емисия на bTV Новините в събота ще започне на живо от Момина скала, където Николета Маданска ще полети с Дойчин Боянов с въздушен балон до следващото предизвикателство пред приключенците. За обобщение на резултатите и първи отзиви след събитието, двамата ще гостуват на Мариана Векилска и в неделната сутрин.

Освен екипа на bTV, за да направят Витоша достъпна за хората с увреждания, в приключението ще се включат още световният и европейски шампион по кану Станилия Стаменова, Кирил Николов – Дизела, планинският бегач Антония Григорова, алпинистът Боян Петров, парапланеристът Веселин Овчаров, както и хора с увреждания, които активно спортуват, като Владимир Гюров и Иван Кожухаров.

Шосейното колоездене, ски спускането от Черни връх и пешеходният преход са отворени за всички желаещи да станат част от това уникално спортно събитие с благотворителна цел. Всеки желаещ може да се включи в благотворителната инициатива чрез дарение с SMS или по банкова сметка на страницата на инициативата.