Реклама

Тя винаги е искала да бъде на сцената, a сцената сякаш също никога не е спирала да я иска.

Диана Любенова обича да стои извън клишето. На сцената тя е влизала в не едно амплоа, затова, встрани от многото роли, в които я познаваме - като актриса в киното и театъра, като лице от телевизията и музикант - може би най-точната дума, която я определя, е една - творец.

На въпроса каква е Диана като човек, отговаря, че най-добре е да отговорят близките й. Самата тя се смята за пряма и откровена, добавя, че е чувствителен човек със силно развито чувство за справедливост. Ако трябва да се опише с две думи, то това биха били "дисциплиниран работохолик". Надява се и да е добра майка.

Ангажиментът й към предаването "Тази събота и неделя" по bTV също е голяма отговорност - както за нея, така и за колегите в екипа. Целта на рубриката й в него е да покаже на зрителите, че една нация не може да съществува без култура. Като водеща тя се подготвя внимателно за всеки гост като чете и проучва до най-малката подробност. Иска на гостите в студиото да им е интересно по време на разговора, а това изисква да е научила всичко за тях.

За ефир се подготвя цяла седмица, а понякога дори две - в зависимост от гостите и тяхната националност.

Перфекционист като Диана не може да си позволи да бъде неподготвен, независимо дали е срещу българска звезда като Васил Михайлов, Тео Ушев, Стефан Данаилов или срещу Джерълд Бътлър, Вим Вендерс, Салма Хайек, Морган Фрийман, Антонио Бандерас, Джон Малкович, Лиев Шрайбър...

Все още не се знае дали дъщеря й София ще поеме по професионалния път на майка си, въпреки че София вече доказва, че е много артистична - има зад гърба си четири холивудски филма, танцува и умее да рисува.

За Диана е важно дъщеря й просто да е щастлива с избора си.

Двете имат своите любими занимания по женски - разходки с кучето, рисуване на керамика, четене на книги, танцуват и пеят заедно. Не сме учудени, че в София я бива особено много в последните две неща, а и най-новата й страст е да измисля нови текстове към парчета, който са й харесали.

Женските тайни се крият в детайлите, казва Диана. Нейните три са качествената козметика, хубавият парфюм и, не на последно място, доброто настроение.

Целият материал може да прочетете ТУК.