Реклама

Извънредното празнично издание на „Тази събота и неделя навръх Великден отвежда зрителите на bTV в Троянския манастир, Желязната църква в Истанбул и най-известното българско село Бели Вит. За да празнуват заедно като едно семейство, актьорите от „Скъпи наследници” посрещат екипа на най-гледания сутрешен блок през уикенда.

Жени Марчева предава директно от третия по големина манастир в България, за да проследят зрителите празничната литургия в светата обител. Екипът на „Тази събота и неделя“ разказва на Великден кои са харизаните или как българи помагат анонимно на монасите в Атонския манастир.

 

Диана Любенова ще празнува с актьорите от  „Скъпи наследници“ директно на снимачната площадка на любимото на цяла България село Бели Вит. В хотела на колоритния Цветан Конов водещата ще посрещнат актьорите Орлин Павлов, Диана Ханджиева, Любомир Ковачев, Лорина Камбурова, София Бобчева, Антоний Григоров и Витория Колева. Зрителите ще видят как любимците им излизат от екранните си образи и показват онази сплотеност, която след месеци на снимачната площадка, ги превърна в истински приятели. На празничната им трапеза по традиция ще присъстват пъстри яйца, пухкави козунаци и апетитно агнешко, но през модерния прочит на кулинарното трио Даниел Радойков, Кольо Минчев и Николай Немигенчев от MasterChef.

Зрителите на bTV ще проследят на живо първата великденска служба в желязната църква „Свети Стефан” след ремонта и възстановяването на богослуженията там. Репортерът Марина Евгениева показва как един от най-красивите културни и духовни български паметници зад граница посреща православните вярващи в Истанбул за светлия християнски празник.

В студиото Мариана Векилска посреща любими гости. Заедно със зрителите на bTV ще празнуват Христо Мутафчиев, Михаил и Кристина Белчеви, Саня Жекова и Поли Генова, Евгения Раданова, Тодор Трайчев и Красимир Балъков.