4 неща, които мъжете трябва да знаят за дрехите

Голяяяяямо....

Реклама

 

 

Ризите – не всеки размер S е еднакъв

Сигурно вече сте разбрали, че от марка до марка и от размер на една марка до размер на друга има огромна разлика. Ако обикновено пазарувате размер L от дадена марка, то бъдете почти сигурни, че в друг магазин той може да отговаря на XL. Как да разберете дали вашият размер е вашият размер?

-    Маншетите трябва да падат свободно там, където свършва китката и започва дланта и в никакъв случай не трябва да висят под ръката.
-    Ръкавите не трябва да си нито широки, нито много тесни. Ако те са по-широки от ръката ви с повече от три сантиметра, това е сигурен знак, че ризата ви е голяма.
-    Шевът на рамото е правилно да застане на върха на раменната кост. Ако той пада по-надолу, това означава, че ризата ви е голяма. Сменете размера или модела.
-    Обърнете внимание на дължината. В много от случаите моделите на ризи се оказват прекалено дълги, което ще създаде неудобство и издуване, когато ги напъхате в панталона. Когато са извън него пък изглеждат като почти като рокля. Правилната дължина на ризата достига до долната част на ципа на панталоните.


Панталоните – пропорциите са всичко

Мъж, висок 175 см трябва да избягва панталони, които са прекалено обемисти и широки, което ще ги направи оптически по-ниски и пълни, отколкото са.  Вместо това трябва да подбира панталони с прави и опростени кройки. Не забравяйте, че панталоните (независимо дали са официални или не) трябва да „падат” точно над обувката, като частта от плата, която се „пречупва” трябва да е съвсем малка. Ако тя е прекалено голяма, рискувате отново да изглеждате по-ниски, отколкото сте в действителност.