2Cellos ще ви махнат главите с този Thunderstruck (видео)

Вижте как двама млади хървати спечелиха сър Елтън Джон за фен

Реклама

Младите хърватски челисти Лука Сулич и Стиепан Хаусер са музикалното дуо 2CELLOS. Музикалният им проект е супер енергичен, много зареждащ и всъщност представлява уникален пробив на класическите инструменти и звук в мейнстрийма.

Те стават популярни с креативния си кавър върху парчето “Smooth Criminal” на Майкъл Джексън, който става огромна сензация в YouTube. Стулич и Хаусер едва ли са предполагали, че видеото им в интернет ще им донесе договор със звукозаписна компания и турне със сър Елтън Джон.  

Оттогава хърватското дуо е гостувало в някои от най-големите американски телевизонни предавания като тези на Джей Лено и Елън ДеДженерис. В същото време славата на 2CELLOS по социалните мрежи расте и те работят с Red Hot Chili Peppers, Queens of Stone Age и Джордж Майкъл. Двамата са се занимавали и с филомва музика, работейки с Джеймс Нютън Хауърд.

За тях самият Елтън Джон звучи екзалтиран: “Идете и ги вижте, защото, това, което правят, е наистина зашеметяващо! Не съм виждал нищо толкова вълнуващо от Джими Хендрикс през 1960-те!

Чуйте убийствения им кавър на Thunderstruck на AC/DC и внимавайте да не счупите нещо наоколо. Всъщност, не внимавайте.