SOLAR EASTER: Valdy

Срещаме се с Valdy, за да ни разкаже за предстоящия техно фестивал

Реклама

За ценителите на електронните партита в Yalta Club, името на Valdy не е никак чуждо, където сме свикнали да го виждаме да подгрява имена от световната денс сцена, които ще отнеме доста енергия да изброим. Съвсем скоро той ще има мощно участие извън стените на култовия столичен клуб и то не къде да е, а на взривяващия техно фестивал SOLAR EASTER. Срещаме се веднага с Valdy, за да ни хвърли малко повече светлина върху предстоящото събитие на 17 април в Inter Expo Center…

Здрасти, как си?
Благодаря, много добре. В момента селектирам музика за новия ми подкаст.

Как стана диджей и от колко време сe занимаваш с това?
Когато започнах да ходя по клубове все се позиционирах близо до пулта, беше ми интересно какво случва зад него. След като се запознах с местния резидент, започнах все по-често да съм от другата страна и да бъда използван за моментите, в които все още нямаше никой в клуба или мастъра ходеше до тоалетна. От тогава минаха доста години.

Какво беше първото ти вдъхновение в електронната музика?
Когато се запалих по електронната музика, тя беше истински кът, и звучеше доста сурово като саунд. В самото начало си купувах касетки с компилациите на Tresor, които в последствие свалях на записващи се компактен дискове... сега звучи идиотски. Първите партита на на Metropolis от 97-ма до 99-та съвсем ме запалиха по идеята да съм DJ и така...

Кои са любимите ти диджеи, с които би желал да пускаш заедно?
За мое щастие с Elevate успяхме да поканим доста от любимите си DJ през последните няколко години, така че ми се е случвало да съм на една сцена с доста от любимите ми артисти. На Trinity ще съм на една сцена с яки имена. Иначе всеки месец пускам с един от моите soul brothers Liubo Ursiny, добре се усещаме и допълваме.

Какво е най-силното ти вдъхновение да правиш това, което правиш?
Основната пътеводна светлина е музиката... случвало ми се е да съм супер изморен и едвам да стигна до клуба, но пусна ли първия трак и всичко е наред.

Продуцираш ли собствена електронна музика?
Не съм го усетил още като порив. Преди се будех с разни мелодии в главата си и ги записвах на телефона, които там си и останаха.

Какво настроение се опитваш да създадеш със сетовете, които изграждаш?
Винаги играя със груув вълната, нагоре-надолу в зависимост от часа. В по ранните часове съм по мазен и мелодичен докато в три вече гледам хората да са „горе ръцете“.

Какъв е мечтанията ти музикален проект?
Много искам парти което да започва ранния следобяд и да свършва макс в 3 часа... след това ми се доспива. Хаха. Много обичам и дневните плажни партита с готино view.

Как електронната музика ще изглежда през 2050 година?
Трудно е да се каже... от времето на Tresor касетките до днес тя много се промени и то към добро. Парчетата станаха много подредени, мелодични... сигурно ще е някаква, която ще е програмирана така, че да работи на нещо на мозъка ти. Хаха.

Би ли ни препоръчал някои нови имена в електронната музика, които да следим?
Всеки месец в Go Guide имам една страничка със горещите тракове и артисти за месеца... там може да ъпдейтвате инфото.

Да поговорим малко и за тазгодишния SOLAR EASTER, на който участваш. Вълнуваш ли се да миксираш редом до такива големи имена от техно сцената?
Вълнуващо е да. Такъв мащабен ивент с толкова сцени и брой артисти е дългоочакван у нас и аз съм много ексайтед, че съм част от това.

Познаваш ли лично някой от тях?
Adam Port e стар приятел на Elevate... той често гостува на Yalta. Още помня някой от траковете от последния му b2b с &me. Беше чудно.

Част от коя зала ще бъдеш и какъв сет да очакваме от теб за SOLAR EASTER 2014?
Floor 2 е залата. Хаха. Аз ще подгрея преди това с мелодично техно Adam Port, &Me, NYMA и Тroy Pierce. От една кръвна група сме, така че качествената музика е гарантирана. Magda ще сцепи!

Кое прави фестивала толкова различен и очакван?
На първо място музиката... много добре подбрани артисти. Мащабността – досега такова чудо не се е случвало. След всеки следващ Solar виждаме прогрес, което буди допълнителна еуфория в хората. Всичко е на лице за едно найстина велико денонощие!

Опиши фестивала с три думи.
Massive, Techno, Bomb.

Къде може да те слушаме преди SOLAR EASTER?
На 22 април в Room2 на Yalta и 5 май в Plazma с Liubo Urisny & Philip Chernikov под шапката на TAKAOVER.