15 рецепти, които всеки българин, навършил 30, трябва да владее

Мусака, чушки с боб, сутляш...

Реклама

На 20 години е нормално човек да прави само омлет и още няколко аламинута. Но на 30 би трябвало да има по-богат кулинарен репертоар. Ето 15 рецепти, които ще направят живота ви по-пълноценен и щастлив (натиснете на съответната снимка, за да видите рецептата).


Супа от леща
Вечна класика!



Шкембе чорба
За добро или лошо, тази супа е част от националната ни култура.



Градинарска супа
Много благодатна рецепта, на която неофициалното име е „каквото намерих в хладилника”.



Яйца по панагюрски
Мил спомен от времето на „Балкантурист”.



Мусака
Защото не може всяка неделя да ходите на гости на майка си.



Пиле с ориз на фурна
Още една класика от столското хранене. Разбира се, домашният вариант е много по-добър!



Боб в гърне
Просто трябва да накиснете боба във вода от предната вечер. Останалото не е чак толкова трудно.



Чушки с боб
Два иконични продукта на едно място. Върховно!



Сирене по шопски
Поезия в поетичния съд гювече.



Винен кебап
Самата дума „винен” вече ни настройва празнично.



Баница със спанак
Дори и с кори от магазина става много добре. Важното е мазнината да е читава!



Постни зелеви сармички
Коледата ще дойде неусетно.



Тиквеник
Чудесен десерт, който донякъде няпомня за Душко Добродушков.



Мляко с ориз (сутляш)
Обожаван от едни и мразен от други, оригиналното име на този десерт е геополитическа симфония за слуха.



Торта Гараш
Най-луксозният десерт по времето на социализма. Не всичко на този свят е мъфини и брауни.