Най-големият фен на Google Glass прогнозира техния провал през 2014г.

Робърт Скоубъл (Robert Scoble) посочи редица проблеми пред използването на очилата

Реклама

Дори да не се сещате кой е Робърт Скоубъл, то може би сте засичали в Мрежата прочутото му селфи с Google Glass под душа.

Google Glass - това ли е краят на класическата карта

Скоубъл се прочу като един от най-големите фенове на Google очилата, но от компанията вероятно се молят той да спре да говори за продукта.

Къде Google Glass са забранени

Наскоро той писа в Google+, че очилата са “обречени” през 2014г. Скоубъл предрича, че ако Google Glass се продават на цена от 500 долара през 2014,г това ще обрече компанията на провал. Той твърди, че когато цените паднат през 2016г, продажбите рязко ще се вдигнат.

Google Doodle на деня е за 50-годишнината на сериала "Доктор Кой"

Google Glass фен номер 1 не пропуска да посочи, че  зрителният сензор в очилата може да донесе неприятности на потребителите - например да се разбира, когато са пияни. Може да стане проблем и ако сърфирате с очилата в страницата на някоя мацка, докато вашата е до вас.

Cinexio става на една година

Скоубъл допълнително закопава Google, посочвайки сред недостатъците на продукта късият живот на батерията, малкото достъпни ап-ове и необходимостта от подобрение на потребителския интерфейс.

Google почете Грейс Хопър

Това, което може да успокои Лари Пейдж и компания е, че Робърт Скоубъл не е специалист, а обикновен потребител. Това, което може да ги разтревожи е, че той е потребителят, който стана известен с това, че се снима сам под душа с ТЕХНИЯ продукт.