Мартин Швехлак

Изпълнителен директор „Новини и дигитално съдържание“, Член на Борда на директорите, Старши консултант ESG, СМЕ

Реклама

Мартин Швехлак е Изпълнителен директор „Новини и дигитално съдържание“ на bTV Media Group от 1 януари 2023 г. През пoследните две години, той заема позицията на Главен изпълнителен директор на медийната група.

От 1993 година насам Мартин Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и ТВ медии в Чешката република, като заема разнообразни длъжности - от редактор и главен редактор до висши мениджърски роли. В края на 90-те той работи като редактор и зам.-главен редактор на най-четения чешки всекидневник BLESK. След това основава чешката информационна агенция Mediafax, като управлява екип от 150 души. От 2013 до 2018 година Мартин Швехлак е директор „Новини, разследваща журналистика и спорт“ в TV Nova в Чешката република и под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан източник на ТВ новини.

Мартин Швехлак е работил като консултант на PPF и е отговарял за анализите и наблюдението на на новините, форматите, съдържанието и дигиталните канали във всички пазари на СМЕ.