Реклама

 

Trip Ten замести Radio Cafe и от 18 октомври, освен с ново име, е с различен интериор и с доста по-широка концепция за бар, която има почва и у нас. Засега е все още малък “парти център”, но с огромни перспективи да се превърне в любима точка от картата на заведенията в столицата. Причините да набира все повече популярност изобщо не се крият в удобна инерция или обикновен късмет.


Името на заведението и всичко интересно, за което ще прочетете по-долу, са пряко свързани с човека зад бара - Ивайло Евтимов. Той има две любими занимания - освен че е собственик на Trip Ten, е също и учител по сноуборд и преподава основно на деца. Както самият Ивайло споделя - “През деня се занимавам с малките деца, вечерта с големите.” Затова пък има богат опит с работа в лоното на нощния живот в София - в бранша е от 9 години “и половина” и от тогава мечтае за свой собствен бар, който да съчетава всичките му интереси. Те, както се оказва, са доста разнообразни и покриват похвално широк кръг от по-малки групи по интереси. Пресечната точка за всички тях е Trip Ten.

 

Срещаме се с Ивайло в бара и с успокоен (вероятно от опита), но осезаем ентусиазъм, споделя, че името е дошло с времето - първоначалната идея за бар “Самар”, отстъпва на малко мистичното наименование “Trip Ten” - “Trip”, защото животът е пътешествие, а “Ten” - понеже досега е имал участие в 9 нощни заведения (в мениджмънта, зад бара, като консултант, по някакъв начин) и това е неговото десето пътешествие в света на баровете.

 

Преди най-после да осъществи мечтата си за собствен бар е работил четири години в “Арт Клуб” на “Иван Асен”. “Създадох много добър мениджмънт по отношение на събития, които сега пренасям тук,” разказва Ивайло. В Trip Ten ивентите ще са с по-различен мащаб и доста по-разнообразни. Причините за това са простички - “Това, което виждам в момента в София, са твърде много заведения, които предлагат общо взето едно и също нещо.

За сезоните в бара