10-те най-слаби филма в историята

Вижте кои са най-отчайващите заглавия в киното и не си губете времето с тях

Реклама

Има някои филми, чието гледане до край е абсолютна загуба на безценно време. Дори, ако гледате в една точка в стената, вероятно ще си изкарате по-добре,а най-вероятно ще измислите и по-добър филм.

Все пак, някои продукции са толкова зле, че създателите им фалират, а зрителите предпочитат да ги забравят възможно по-скоро. Обаче тия филми  са толкова зле, че дори не можеш да ги забравиш. Ето кои са те:

“The Room” e независим филм от 2003г, чийто сценарист и режисьор е Томи Усиу. Продукцията няма подкрепата на нито едно голямо студио, а Уисиу похарчва безрезултатно 7 млн. долара по продукцията и маркетинга. Нищо чудно, че не сме чували за него.

 

“Highlander II: The Quickening” е втората част от историята за безсмъртния шотландец Конър Маклауд, който е призван да реже глави, докато накрая не остане само един. Въпреки наличието на звездата Кристоф Ламбер в главната роля, филмът излиза през 1991г. и почти веднага след това залязва под ударите на разстроени на фенове и критика.

Този филм е един от малкото, които са обезглавявали цяла кино-поредица още от втората част.

 

“The Happening” е апокалиптичен филм на М. Найт Шаямалан от 2008г. В сюжета се разказва за световна епидемия и опитите на семейство да се паси от настъпващата смърт. Дори Марк Уолбърг не успява да спаси самия филм от безразличието, с което заразява.

 “ Sex Lives Of The Potato Men” е от филмите, с които човек дори не може да изгуби известно време от живота си. Повечето критици го определят като твърде глупав и безсмислен, а The Times го нарече “един от двата най-гадни филми, правени някога”.

Освен всичко останало, филмът получи субсидиране от 1 млн.паунда от Британския филмов институт, което значи че данъкоплатците са платили за този провал.

“Heaven’s Gate” е противоречив дори само по тематиката си. Престрелките за земя и говеда между едрите земевладелци и жителите от по-малките ферми в Уайоминг, САЩ, през 1890-те прерастват в открит конфликт, в който се налага да се намеси американската армия.

Самият филмът надхвърля бюджета си, а излизането му се забавя във времето, докато през цялото време в пресата се говори за тоталитарните методи на режисьора Майкъл Кимино. “Heaven’s Gate” все още е сочен като  един от най-гръмките холивудски провали в бокс-офиса.

 “ Epic Movie” е част поредна от пародийната поредица, която се подиграва с популярни холивудски заглавия. Първите части наистина бяха смешни, но след това продълженията не станаха дори тъпи. Просто бяха толкова зле, че никой не трябваше въобще да ги снима. Продуцентите и сценаристите на филма пък бяха номинирани за най-лош сценарии на Златната Малинка през 2007г. Поне са отървали линча.

“Raise The Titanic” е  правен по литературен бестселър, но кино адаптацията не беше харесана от критиците. Филмът завлече като същински Титаник създателите си с 40 млн.долара и тотално се провали в бокс-офиса.

“The Love Guru” е комедия с участието на Майк Майърс и Джесика Алба, която беше класирана сред десетте най-лоши филма за 2008г. от the New York Post.

Индустите по света пък го приеха за обида, тъй като представя традициите и културата им в пародиен план.

“Battlefield Earth” е филм, известен с това, че един от най-големите провали в историята на киното. Адаптацията по прочутата творба на Л.Рон Хъбард разполага със звезда като Джон Травола в каста си, но критици и фенове направо предпочитаха продукцията никога да не беше стигала до голям екран.

 

“Batman and Robin” е част поредна от приключенията на Човека-прилеп, които и без това са абсурдни за всеки, който отдавна не е на 6 години. През 1997г. поредицата достигна дъното с "Batman and Robin, въпреки участието на Джордж Клуни като Батман", а в коментар в DVD-изданието режисьорът Джоел Шумахер официално се извини за този филм.