Брус Дикинсън (Iron Maiden) ще направи най-дългия полет около света

Вижте подробности около летателният апарат, с който ще бъде направено начинанието

Реклама

Фронтменът на легендарните Iron Maiden  Брус Дикинсън отдавна е известен като най-запаленият пилот в света на музиката.Той е толкова добър, че през 2008г. спасяваше със самолет хора в Англия и Ливан, а после возеше бандата си на турне и по случая дори беше заснет филмът “Flight 666”.

 С времето Дикинсън е решил да съчетае своята страст и бизнес проектите си като е инвестирал 450 хиляди долара в най-дългият полет в историята. Той е акционер в компанията Hybrid Air Vehicles, която изработва HAV Airlander - летателни апарати, подобни на дирижабъл, които са големи колкото футболно игрище. Най-високата скорост, която може да развие машината е 160 километра в час, а същото време само двама души могат да я управляват.

 Първоначално проектът за Airlander е бил на американската армия, но финансирането е прекъснало. Машините са били разработвани за разузнаването, тъй като са в състояние да останат на едно и също място във въздуха за 21 дни.

Сега цивилната идея е Hybrid Air Vehicles да се продава на компании за добив на нефт и въглища, които имат нужда от начин да пренасят по въздух особено тежки пратки и оборудване до труднодостъпни точки на света. HAV Airlander е идеален за това, тъй като може да носи до 50 тона товар, което е 50 пъти повече от хеликоптера.

 Изработката на Airlander -а на Дикинсън е струвала грубо около 100 милиона, а той планира да го популяризира като обиколи света и то без да бърза.

За съжаление, Дикинсън няма да може да вози Iron Maiden по турнета, защото Airlander е прекалено бавен за тази цел, но пък за купони летящият кораб е идеален.