Реклама

 

Музиката оформя мъжката мода и по игрив и остроумен начин превежда на достъпен език яздитното или военното й наследство. Трудно е да се определи кое идва първо, но музиката и модата са генетично свързани.” казва творческият директор на Saint Laurent (доскоро Yves Saint Laurent) Еди Слиман - и ние не можем да не се съгласим с него.

От непослушните за времето си Beatles през щурия Джими Хендрикс. Вечният мъж в черно, Джони Кеш или от бунта на The Ramones през рап стилистиката на Run DMC, безспорния стил на Кание Уест или Фарел Уилямс, та чак до хипстърията на Bon Iver – силните и влиятелни мъже в музиката винаги са вдъхновявали дизайнерите.

Снимка: http://moxycreative.com


Неизбежно определят и как ще изглежда обикновеният средностатистически мъж - без значение от това дали се вълнува от модата или не. Трендовете често се спускат по неведоми пътища, с които да загърнат раменете на почти всеки и да му се нахлузят на краката – с неоценимата помощ на някоя жена, чрез собствен усет за стил или просто защото това има на пазара.

Разбира се – през годините (и по обясними причини) модните тенденции малко се спъват по пътя си до родните географски ширини и им отнема повече време да се превърнат в често срещана гледка по улиците и заведенията на KLETA MAQKA BALGARIQ.

За щастие тези дни са вече зад гърбовете ни и всеки, който има доброто желание, може да се облече съвсем адекватно в контекста на съвременната световна мода – понякога е напълно достатъчно внимателно да следи как се обличат някои от най-актуалните изпълнители.

Снимка: http://moxycreative.com


На помощ ни се притекоха хората от Moxy Creative House, които са създали семпли примери с най-основните артикули –майка и баща на всяка от визиите на 20-те най-важни за модата и музиката изпълнители на всички времена. И допълнихме списъка с още няколко.

Забележка: До голяма степен музикалният вкус се изразява в облеклото на феновете и това далеч не важи само за времето, когато те са на концерти или фестивали. От своя страна се случват и някои визуални недоразумения, водещи до спукани капиляри в очите на модните гурута по света и у нас. Избягвайте облекло с изтекъл срок на годност - черна тениска с принт на любимата мракобесна банда, дълга коса на път в комбинация с черни дънки, заострена в края козя брадичка и за финал – изтъркани войнишки кубинки или черни кецове за скейт, не се счита за особено добро решение – просто вече наистина е време да пораснете.