Cloud VPS хостинг за онлайн магазин - какво трябва да знаете?

Реклама

Изборът на хостинг е от изключителна важност за вашия сайт, затова и когато избирате специфична хостинг услуга, трябва да вземете предвид особеностите на вашия бизнес.

Днес доставчиците на хостинг услуги се стремят да предложат максимално най-доброто потребителско изживяване и да отговарят на нуждите на своите клиенти. Съществуват различни видове услуги, които доставчиците предлагат, като сред тях е и хостинг услугата Cloud VPS България .

В тази статия ще разгледаме именно нея и ще отговорим на важни въпроси като: 

 • Какво е Cloud VPS хостинг?
 • Какви са нейните предимства?
 • Видове облачни VPS услуги?
 • За кого е предназначена услугата Cloud VPS хостинг?

Какво представлява Cloud VPS хостинг?

За да разберете същността на Cloud VPS хостинг услугата, ще се върнем обратно към традиционната хостинг инфраструктура. Характерното при нея е, че се базира на физически сървър, чиято задача е да захранва един, два или повече потребителски акаунта. По-специфичното тук е, че надграждането на сървъра е свързано и с ръчни действия от страна на специалист.

Всичко това обаче се променя с настъпването на облачните технологии. Те се характеризират с това, че използват мрежа от взаимосвъсвързани компютри, които влизат в ролята на сървъри.

От друга страна, класическата VPS услуга се определя с това, че има физически сървър, който бива разделен на много на брой виртуални инстанции. Но къде е разликата с Cloud VPS хостинга?

Cloud VPS хостинг услугата също включва използването на физически сървър с помощта на който се създава виртуална инфраструктура. Това, по което се различават, е, че вие като собственик, използващ хостинг услугите, разполагате с хиляди източници на процесор, оперативна памет и дисково пространство.

Нещо повече, голяма част от Cloud VPS хостинг услугите се захранват със SSD, а това само по себе си означава, че получавате бързина и надеждност.

Защо да изберете Cloud VPS хостинг?

Този тип хостинг услуга предлага наистина безброй много възможности на потребителите, което я прави предпочитана опция. Cloud VPS хостингът крие безброй много предимства, а най-ключовите сред тях са: 

 • Предоставя Backup и Disaster Recovery - благодарение на облачната услуга и това, че осигурява сигурност, вие ще можете да създавате копие на вашия сайт и да извличате данните от него.
 • Широк набор от възможност - облачните услуги предоставят възможността да ъпгрейдвате и да получавате повече ресурси, без това да се отрази негативно върху системата, като например допълнително място за съхранение, процесор и оперативна памет.
 • Лесна оптимизация на скоростта - когато има по-голям трафик, можете да оптимизирате скоростта на сайта, както и методите за обслужване на съдържание. Cloud VPS хостинг предлага висока производителност и бързина, което го прави подходящо решение за онлайн магазини и сайтове със сравнително по-голям трафик.
 • Високо ниво на защита - това, с което цифровите среди се отличават, е, че имат независими файлови системи, които предоставят необходимата сигурност за вас и вашия бизнес.
 • Мигриране на VPS в реално време - това е възможно благодарение на това, че софтуерът и операционната система не зависят от хардуера, благодарение на това, че VPS е в облака.
 • Персонализиране и контрол - друго огромно предимство на Cloud VPS хостинга е, че позволява да избирате и персонализирате разнообразни пакети според вашите нужди и тези на вашия бизнес.

Публичен, частен или хибриден облак?

Днес доставчиците на хостинг услуги са изправени пред огромни предизвикателства, тъй като изискванията, които пазарът налага, бързо се променят.

В тази връзка можете да избирате между това да използвате:

 • публичен
 • частен, или
 • хибриден облак

Публичният облак се характеризира с това, че в една инфраструктура има много на брой облачни сървъри, които се управляват от различни клиенти, които заедно споделят ресурсите на един облак. В тази връзка трябва да кажем, че тук ключът е правилната конфигурация, която гарантира сигурност и надеждност при използване на публичния облак.

Частният облак от своя страна е предпочитан от по-големи като размер компании, които имат специфични нужди. Това е един от най-добрите избори в случай, че се търси сигурност и висока производителност. Както хардуерните, така и софтуерните ресурси, които частният облак притежава, биват управлявани единствено и само от дадената компания. Имайте предвид обаче, че това е много по-скъпо като услуга.

И не на последно място е хибридният облак. Той е комбинация от частен и публичен облак, като конфигурира ресурсите според изискванията на клиентите, като тези ресурси не се споделят или използват от други клиенти.

За кого е предназначена Cloud VPS хостинг услугата?

Благодарение на своята висока производителност и сигурност хостинг услугата Cloud VPS е много подходяща за бизнеси, за които е важна бързината и това да няма срив в системата. Именно затова Cloud VPS хостингът е перфектното решение за онлайн магазините, но и не само.

Друг тип сайтове, които се възползват от тази услуга, са: 

 • сайтовете за стрийминг на мултимедия
 • инструментите за споделяне на документи
 • CRM платформи и други