Кои са най-очакваните спортни събития през 2021 за феновете на състезанията?

Реклама

Спортът се възстановява все повече и календарът продължава да се пълни със събития, които привличат почитателите на състезанията. С наближаването на топлите месеци ще открием, че редица почитатели чакат с нетърпение някои от най-важните събития, които включват и добре познатата нужда от скорост, като дъхът на гориво може да се смята за особен плюс.

Не трябва да забравяме, че букмейкърите също следят с особено внимание за завръщането на някои от големите предизвикателства. Това става ясно и от предлаганото експертно ревю от Нострабет за Winbet, в което анализаторите ще ни запознаят с някои от най-чаканите събития, а те със сигурност не са малко. Имаме достатъчно време да направим своите прогнози, но преди това нека видим кои състезания ще позволяват на истинските почитатели да се насладят на по-сериозната конкуренция.

1. Indianapolis 500

Състезанието се провежда на американска почва, като числото в края на името ни подсказва и колко точно мили ще измине всеки един участник, преди да види финиш флага. В историята този формат е успял да докара достатъчно класни пилоти, както и да позволи някои от най-безумните болиди, защото сякаш ограниченията не съществуват. В годините можем да забележим дори машини с турбина от хеликоптер. Днес има някакви ограничения, като всеки състезател разполага с мощ от 550 до 700 конски сили. Завръщането е насрочено за май месец тази година.

2. Тур дьо Франс

Колоезденето е един от спортовете, в които се раждат най-много съмнения. Покрай допинг скандалите все по-често този формата се гледа с огромна доза скептицизъм, но пък разбираме и атлетите. Преминаването на няколко планински височини и тормозът, който се причинява на тялото, може да е непосилен за човек, но това състезание има своята публика и трябва да признаем, че е красиво, защото през юни-юли наблюдаваме огромната температурна разлика, наслаждаваме се на френската природа и стискаме палци за любимите атлети, чийто крака работят като шевна машина.

3. Мелбърн къп

Почитателите на конните надбягвания ще имат възможност да видят расови животни, струващи колкото екзотични спортни коли, да участват в едно от най-красивите състезания. Това не е конно надбягване, а спортна езда, в която ездачът трябва да осигури правилното темпо на животното, за да премине през серия от препятствия. Това е основната цел, като тук се следи време, скорост, изпълнение и намаляването на всяка една грешка. Не е необходимо да сте страстен фен, за да оцените крайния резултат – това е естетически красиво състезание, което ще ни покаже как се е развил този вид състезание. Очаквайте ги през ноември.

4. 24 часа на Льо Ман

Френската писта може да се похвали с много история и като почитатели на дългите състезания, в които всяка една минута е от значение, практически не ни остава нищо друго, освен да ги препоръчаме. Нека не забравяме, че тук можем да станем свидетели на един от най-големите обрати в историята – просто потърсете провалът на Toyota и буквално спирането им пред финалната линия в последната обиколка на състезанието. Какво трябва да знаем? Правилата се промениха значително, но това не означава, че няма отбори и пилоти, които да не искат да докажат на себе си, че ще инвестират необходимите средства – производството на един болид се равнява на около 250 хиляди евро, като това не включва проектирането, тестването и изработването на частите. На тази писта е изкована моторна история, която не бихте могли да откриете никъде другаде. А за 24 часа тук се изминават повече километри, отколкото през един цял сезон на Формула 1. Състезанието наистина е атрактивно и милиони по света обръщат доста внимание на този факт.

.