Олимпиадата през 2022 г. е още под въпрос, но залозите вече текат

Домакин на Зимните олимпийски игри ще бъде Китай

Реклама

След като светът на спорта не успя да се наслади на един от най-красивите моменти – Олимпийските игри през изминалата година, мнозина се надяват, че летните игри ще се проведат по план и Япония няма да бъде толкова педантична. Ако това се случи, най-вероятно ще станем свидетели на дълго чакани гладиаторски сражения и раздаването на златни медали, като за последното ще очакваме и родните атлети да изпъкнат поне един-два от предстоящото състезание.

Ако се чудите кои са олимпийските игри през 2022 г., напомняме, че става въпрос за Зимните олимпийски игри, в които домакин ще бъде именно Китай. За целта Пекин вече е построил необходимите съоръжения и се надява, че няма да има никакви пречки, особено след като те също чакаха заедно с японците.

Според направената проверка Япония наистина е успяла да впечатли всички и експертите от МОК продължават да твърдят, че това е бил най-подготвеният град в света, който улавя наистина духа на това толкова древно спортно събитие. Що се отнася до Китай, според плановете на страната, работата трябваше да започне в началото на годината, а в последните седмици се съобщава, че азиатският технологичен гигант вече е готов да посреща най-важните атлети от света, при това още днес. Няма как да се изненадваме, въпреки някои по-сериозни трусове, страната не само не се огъва под отговорността и високите изисквания, но предсрочно е подготвена за следващата година.

Друг интересен факт е, че дори и да няма сняг, подозираме, че домакините ще се постараят да намерят и такъв и нищо няма да ги спре в това отношение. И докато четете тези редове, китайските състезатели вече провеждат тренировки на новите писти и се подготвят усилено, за да покажат необходимата класа. Най-важното е, че букмейкърите също са оптимисти и въпреки, че това спортно събитие се очаква догодина, те вече приемат спортните прогнози и са готови да зарадват всеки един фен с шанс да направи своя залог.

Няма нищо по-хубаво от това, а и трябва малко оптимизъм за абсолютно всеки фен и почитател именно на зимните спортове. Ще открием, че букмейкърът Bwin вече задава именно този въпрос: коя страна ще вземе най-много медали. Трябва да знаем, че винаги в този формат страните с вечна и по-люта зима са фаворити и очаквано именно Норвегия и Русия се смятат за най-добре подготвени, следвани от САЩ и Канада, където сезонът и климата им позволява да подготвят необходимите кадри, а и не трябва да забравяме, че всяка една от изброените страни отделя сериозен ресурс за тази цел и във всеки спорт се инвестира много.

Що се отнася до Китай, те са позиционирани на 8-о място, но с оглед на сериозната дисциплина и драконовите подготовки, които се правят, няма да се изненадаме, ако именно те се окажат хегемон в надпреварата. Да не говорим, че са достатъчно мотивирани и премиите за тях няма да бъдат никак малко.

Последната страна, смятана за най-слабо подготвена или с най-малко шансове да грабне повече медали, е Полша. Макар и тук традициите да са подчертани, поляците със сигурност имат жестока конкуренция и ще трябва да се борят със зъби и нокти. Добрата новина е, че има достатъчно време, за да се направи необходимата прогноза, а до тогава спокойно ще се следи представянето на всяка една страна. Трябва да видим и каква точно е подготовката на Летните игри, все пак този сблъсък предстои.