Покерът - игра на късмета или на уменията

Реклама

Една от най-обичаните и още по-вълнуващи игри във всяко едно казино – без значение дали говорим за реален обект или онлайн платформа – остава покерът. Това е игра, в която има изключително точна логика, а най-важното е, че докато правилата позволяват победа по един начин, точната преценка и усетът на играча е втората по-специална възможност. В платформата на Betenemy ще открием всички разновидности на популярната игра покер и дори ще се запознаем с някои от основните стратегии, но нека не забравяме, че тук имаме един по-специален въпрос – дали уменията или късметът са по-важни.

Ако вярваме на професионалистите, това предложение, за което се борят Германия и Франция – популярната игра никога не е и няма да се смята за американска – успехът е съвкупност и от двете. Понякога ще имаме малко нужда от късмет, за да видим правилната карта, както и от по-високи шансове, но във всеки друг случай се използват стратегии, както и внимание в детайлите.

Тайната на тази магическа игра идва от факта, че картите остават само средство, но за да има по-сериозни успехи, човек трябва да се научи да разчита своите опоненти, да се опита да предскаже техните ходове и всичко това с всяка следваща карта. Точно това прави и покерът още по-интересен, защото тук трябва да бъдете оригинални и да откриете своя собствен подход и стратегия, като изискването е тя да бъде уникална и невиждана до този момент. Освен това не трябва да се изненадваме и от факта, че професионалните играчи вече познават богат набор от използваните техники за победа, следователно дори и да изберете подхода на някой от тях, пак трябва да го модифицирате до степен, в която работи и носи необходимите успехи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Неслучайно тази игра се смята за особено важна и в много отношения може да накара всеки истински почитател да инвестира повече време в нея. Не липсват и разновидности, които до някаква степен могат да улеснят самите прогнози. Ще открием, че традиционният покер се играе с пет карти, като всяка една ръка има определена сила. Започваме с най-силна карта, ако няма успешна ръка, след това продължаваме с добре познатите комбинации от една двойка, две двойки, една тройка – карти от един и същи вид, като след това продължаваме с поредните като брой и още много други. Може да обърнете малко повече внимание на правилата и силата на ръцете. Друга интересна подробност е, че покерът има и други варианти като Texas Hold`em в който разполагате само с две карти, докато на масата се редят допълнителни пет и заедно с вашите две играете за най-силната възможна ръка.

Трудно е да кажем кое е по-важно – късметът или правилната стратегия. В голяма степен имате нужда и от двете, както бихме забелязали на големите турнири. Някои професионалисти могат да имат много колебливи резултати, докато не се окаже, че са се изправили срещу точните опоненти, като при тях дадена стратегия е проработила. Да се разчита само на нея и да не търсим поне капка късмет, това е формула от филмовата индустрия и често няма нищо общо с реалността.

Достатъчно е да видим успехите на избран произволен професионалист, за да видим, че понякога взима голямата награда, а в друг случай се бори да оцелее на масата. Точно това е реалността. Всичко е една огромна зависимост, в която роля имат играчът и самите карти. Ето защо често ще срещате коментара за добрите и лошите дни, няма точна формула, която да ви направи шампиони веднага. 

.