Как да си купим дамски обувки онлайн, без да сгрешим?

8-те златни правила за избор на обувки на съвременната Кари Брадшоу

Реклама

Още един чифт дамски обувки в женския гардероб винаги са добра идея. Да, ние сме жени и да имаме различни модели, цветове и височини ни кара да се чувстваме добре. И това е прекрасно! Когато една жена погледне света от високи токчета, той винаги изглежда по-красив.  

Как да напълним гардероба си с красиви обувки като Кари Брадшоу, без това да ни струва състояние и да правим грешни покупки?

Спомняте си тази култова героиня от "Секса и града" и нейната абсолютно хипнотична мания по токчета и сандали. Има ли съвременна млада жена, която не би искала това за себе си? 

В пазаруването на дамски обувки онлайн обаче има някои тънкости. Ако ги знаете, винаги ще купувате точния размер и обувките ще са ви удобни. Споделяме ви ги тук:

1. За да сте 100% сигурни кой номер обувки носите, измерете вътрешната страна по дължината на обувките, които са ви най-удобни. Запомнете тази цифра или си я запишете и носете картончето в дамската си чанта. Така никога няма да се получи разминаване в номерацията на чифт нови обувки. Факт е, че според марката, някои модели са уголемени или омалени и това може да ви подведе.

2. Може да измерите крака си и по специални фигури с очертание на стелката. По този начин, ако се колебаете между два номера, ще имате много по-точна насока. 

3. Прочетете за повече информация относно номерата на сайта. Ако поръчвате онлайн, погледнете секциите "Нашите размери", "Често задавани въпроси" или "Повече информация". Там би трябвало да има таблица с размерите в сантиметри и по номера. Това ще ви ориентира добре кой номер точно да поръчате. След това е лесно. 

4. Проверете каква е опцията за връщане. Колкото по-лесна е процедурата, толкова по-изгодно за вас. Обувките обикновено могат да се заменят до 14 дни. Така имате достатъчно време да ги поразтъпчете у дома и да проверите дали ще го бъде това ново приятелство. 

5. Избирайте дамски обувки от естествена кожа. Това ви гарантира качество. Естествената кожа обгръща ходилото и по-лесно се намества по неговите извивки. А това означава само едно - удобна обувка, която ще носите дълго време. 

6. Пазарувайте изгодно. Тук не става дума само за намаления и промоции. Разбира се, най-изгодно е, когато се възползваме от тях. Но има и други трикове. Някои сайтове имат опция за безплатна доставка при поръчка над определена сума. Имайте предвид, че това също ще ви спести пари. А и защо да не поръчате два чифта, вместо един? Хем повече обувки - хем по-евтино.

7. Есенни и зимни обувки може да поръчвате и с един номер по-големи. В тези сезони не само носим по-дебели чорапи, но затворените обувки изискват и повече място за ходилото, за да се чувства то комфортно.  

8. Огледайте крака си в огледало или си направете снимка. Погледът към краката ни от високо не винаги дава най-вярна представа как ни стоят обувките. Направете си снимка с телефон и пратете на приятелка. Тя ще ви даде обективно мнение. Но бъдете готови и за въпрос "Е, страхотни са! Откъде ги купи?".