.

За сериала

Тереза Шолце от „Лекар в планината“ и Ян Хартман от „Клиника край езерото“ изпълняват главните роли в новия сериал „Алиса в страната на любовта“, който започва на 14 май по bTV и ще се излъчва всеки делничен ден от 16:00 ч.

На 27-годишна възраст Алиса Ленц трябва да започне отново. Последният й приятел не само я e измамил с друга жена, но и е изтеглил заем от името на Алиса, който сега тя трябва да изплати. Алиса обаче няма никакво намерение да се остави да бъде сломена.

Новият й живот я отвежда към възможността да разкрие своето минало. Майка й изчезва през една нощ, когато Алиса е само на 4 години. Баща й пък загива в катастрофа три години след изчезването на майка й.

По пътя към новия си живот, Алиса се среща случайно с Кристиан Кастелхоф. Погледът в сините му очи я изкушава да даде шанс на някого отново. От покойния си баща Алиса е наследила страстта си към изкусно изрязаното стъкло и кристалните бижута. Тя преследва мечтата си да се научи на това изкуство. Защото баща й я е научил, че човек трябва да преследва мечтите си, за да бъде щастлив. Единственото нещо, останало от нейните родители, е един кристал. Алиса  се опитва да разкрие мистерията на кристала, но не знае, че под блясъка му се крие мрачната тайна на семейството й...

Мястото, на което се развива сюжетното действие, е град Вердер,  който се намира в близост до Потсдам и е на няколко километра от Берлин. Китният град е с богата история и е домакин на един от най-големите фолклорни фестивали в Германия. Областта се разпростира до река Елба, откъдето идва и значението на думата Вердер – в превод „речен остров”. Красивата природа и стилните постройки красят с пъстротата си всички епизоди на сериала.

bTV Plus