.

Актьорите

В главната роля е един от най-известните турски актьори – Сечкин Йоздемир, познат на зрителите на bTV с превъплъщението си на Коркут в тоталния хит „Една любовна история“. Освен с безспорните си актьорски качества, Сечкин печели зрителите и с неповторимата си харизма, която често го нарежда до имена като Къванч Татлъту и Чаатай Улусой в класациите за най-харесвани актьори.

Сечкин признава, че сценарият на „Горчива любов“ го е грабнал от първия път, като за ролята си на Булут той променя драстично визията си, за да придаде достоверно житейската летаргичност на своя герой в началото на историята.

Негова екранна партньорка е очарователната Сезги Сена Акай, която, освен актриса, е и модел. През 2012 г., когато е само на 17 години, тя става Мис Турция, а година по-късно оглавява престижния световен конкурс Best Model of the World. „Горчива любов“ е първият сериал, в който Сезги изпълнява главна роля, като играта ѝ е оценена изключително високо от телевизионната критика в Турция, известна със своята безкомпромисност и високи критерии.

Отрицателният персонаж е поверен на Селин Шекерджи, която дава живот на обсебената Суде. Зрителите на bTV познават красавицата от ролите ѝ в редица хитови заглавия, сред които „Ангели пазители“ и „Мечтатели“.

„Тази роля е истинско предизвикателство в кариерата ми! Да играя една объркана жена, която никога не е получавала обич, е колкото трудно, толкова и интересно“, споделя Селин за превъплъщението си.

В ролята на неин баща е един от доайените на турското кино и телевизия – Хюсеин Авни Данял (Кенан от „Времето лети“).

bTV Plus