За сериала

Какво става, когато едно младо момиче, живеещо на улицата, среща собственик на голяма модна агенция и получава уникалната възможност да се докаже в индустрията? Интриги, скандали и отмъщение са само част от живота, който очаква 18-годишната Елиза в новия бразилски сериал „Истинска звезда“.

В „Истинска звезда“ зрителите ще се срещнат с любими свои актьори като Фабио Асунчиао Пинто (Марсело от „От обич“) и Вивиан Пасмантер (Лаура от „От обич“). Изпълнителката на главната роля Жулиана Паеш пък е популярна от „Индия – любовна история“ и „Клонинг“. 

Заради участието в „Истинска звезда“ Жулиана посещава офисите на световноизвестни брандове като „Вог“ и „Мари Клер“, за да се подготви за ролята си и да усети реалната атмосфера на работната среда в света на модата.

Друг от героите – Фабио Асунсион,  е създаден по образа на световноизвестния френски писател Артюр Рембо. Той остава в историята като един от първите значими френски символисти, вдъхновил много писатели, пиеси и образи, след като умира на 37 години във Франция.

„Истинска звезда“ е сниман в Рио Де Жанейро – втория по големина град в Бразилия, в едни от най-луксозните квартали и места, както и в бедни райони, с цел да се проследи издигането на главната героиния от улицата до професионалната кариера. Сюжетът отвежда снимачния и актьорски екип до едно от най-екзотичните места за пътувания в Австралия – Уитсъндей Айлъндс. Това е архипелаг от 74 тропически острова, мечта и цел на всеки страстен пътешественик. 

Историята

Елиза е 18-годишна, когато бяга от дома си в Кампо Кларо, след като години наред е подлагана на тормоз от доведения си баща Дино. Мечтата на Елиза е да намери истинския си баща и да помогне на майка си да излезе от трудната ситуация.

След като се премества в Рио, Елиза е ограбена и започва да продава цветя по ресторанти и кафета. Там е заплашвана от колоритен гангстер, отвсякъде дебнат опасности. Един ден среща бизнесмен на име Артър, който е начело на модна агенция. Артър ѝ предлага да работи за него, но там Елиза среща съпротива от Каролина, издател на модно списание, влюбена в Артър. От друга страна, Артър се влюбва в Елиза, което прави Каролина още по-разярена. В битката се включва и Касандра, която има неангажираща връзка с Артър, но е също толкова отдадена на целта да развали отношенията на Артър и Елиза, колкото и Каролина.

bTV Plus