Реклама

До смъртта на своите приемни родители, Лена Сандер води щастлив живот в Мюнхен. Добрата работа в голям хотел и нейният приятел Макс не й позволяват съмнения и въпроси. Но в имота на родителите си Лена намира документи за биологичните си родители. Следите я отвеждат до Италия, край езерото Гарда. Лена установява, че осиновителите й редовно са дарявали пари на местен манастир. Анна - ръководителката на манастира, не помни приемните родители на Лена и не знае нищо за даренията. Разочарована, Лена е на път да се откаже от своето търсене. Тя попада в китното рибарско селце Лазисе. Но съдбата е решила друго. В Лазисе Лена попада на Лука Леоне, интелигентен и успешен проектант на яхти и главен сътрудник в корабостроителницата Леоне. И за двамата това е любов от пръв поглед. А спукана гума и романтична разходка с лодка по-късно отвеждат Лена и Лука в хотел Аврора. Това е най-добрият хотел в града, а собственикът Александър Хофер е кръстник на Лука и най-добрият приятел на баща му Франко.

Слънцето, морето и, разбира се, италианският чар на Лука объркват Лена. Тя отблъсква спомените за приятеля си Макс, с когото преди е искала да изгради бъдеще в Мюнхен, и се отдава на чувствата си към Лука. Макс не е достатъчно чувствителен, за да осъзнае колко важно за Лена е да открие истинските си корени. Той иска да знае дали тя смята да се върне в Мюнхен, след като намери истинските си родители. Лена не може и няма да се откаже на този етап. Нейната упоритост е възнаградена: тя намира баща си и постепенно научава повече за трагичните обстоятелства, които са довели до осиновяването й. С помощта на Лука тя открива тъмни тайни от миналото. Липсата на разбиране от страна на Макс кара Лена в крайна сметка да избере за Лука.

Но ужасни събития от миналото хвърлят сянка върху връзката на двамата. Лъжи и интриги ги отдалечават един от друг. И докато Лука и Лена се борят за любовта си, зла сила се опитва да им отнеме всичко. Така че езерото Гарда може да се окаже мястото, където Лена ще остане завинаги.

Герои

Лена Сандер, 30-годишна.
(Кристина Байер Хаус)
Лена е имала щастливо и безгрижно детство с осиновителите си в Мюнхен. Сега тя е пораснала, има хубава работа в голям хотел и обича приятеля си Макс, докато не се среща с Лука Леоне. Всъщност тя е изненадана и объркана от чувствата си към Лука. В допълнение, Лука се оказва надежден приятел и може много да помогне в намирането на биологичните й родители. Лена все още няма представа какво ще предизвика с появата си край езерото Гарда. Ужасни тайни от миналото ще изплуват. Тя трябва да се изправи срещу тях, както и да се бори да не загуби любовта на Лука.

Лука Леоне, 37-годишен.
(Андреас Брюкер)
Той е красив и очарователен млад мъж, който работи в корабостроителницата край езерото Гарда. Преди няколко години той се е върнал от Канада, за да подпомогне бизнеса на баща си. Сега той трябва да се грижи за семейния бизнес в корабостроителницата, но неговата страст е проектирането. От дете си е мечтал да проектира най-красивите и най-елегантните яхти в света. Когато се среща с Лена, той се влюбва в нея. Тя е жената, която той е търсил цял живот. Затова когато разбира, че сърцето й вече е заето, той се натъжава. Но Лука е истински боец. И приятелят на Лена – Макс, е най-малкият проблем, с който трябва да се справи Лука.

Александър Хофер, 58-годишен.
(Даниеле Леглер)
Когато преди 30 години пристига в селцето край езерото Гарда, Александър създава малък хотел Аврора. С първата си жена, Джулия Александър има дете, но ужасна трагедия сполетява младото и щастливо семейство. Александър се затваря напълно в себе си след това. След време сключва втори брак със Сара, от която има една дъщеря – Изабела. Тя е малко повърхностна и не подозира за трагичните събития в живота на баща си. Когато Лена се появява край езерото Гарда, Александър започва да се променя. Това е дълъг и болезнен процес, изпълнен с разочарования, но и с много радостни изненади.

Изабела Хофер, 24-годишна.
(Джесика Бьорс)
Изабела е дъщеря на Александър и втората му жена Сара. Тя е проблемното глезено дете на баща си. Работи като спасител на езерото Гарда и помага на баща си в хотел Аврора. Въпреки че е много ухажвана, тя търси г-н Перфектен, но все още не го е намерила. Най-накрая среща мъжа на живота си. Изабела и Лена имат много сходства в характерите. А и по отношение на мъжете, те имат почти същия вкус, което води до проблеми.

Франко Леоне, 59-годишен.
(Хартмут Бекер)
Франко е най-старият и най-добър приятел на Александър. Но Франко не знае, че приятелят му крие ужасна тайна от миналото. Франко винаги е правил всичко възможно, за да запази семейната корабостроителница, така че да може да я предаде на сина си Лука. Така, както е направил баща му преди него. Но настъпват трудни времена за бизнеса. И за да спаси корабостроителницата от фалит, Франко прави трагична грешка, за която горчиво се разкайва. Сестра Анна е единствената, на която Франко се доверява напълно. Защото тя го обича и винаги е до него.

Сестра Анна, 56-годишна.
(Уте Кримър)
Като млада девойка, Анна все още вярва в истинската любов. Но е горчиво разочарована. От мъка, тя става монахиня в манастир. Така езерото Гарда се превръща в новия й дом, далеч от всичко светско. Тук тя се надява да намери покой. Но не успява. Сестра Марта все повече и повече разкрива тъмната тайна, която Анна се е опитала да пази в продължение на години зад дебелите стени на манастира. Анна обича брат си Франко. Въпреки, че тя е по-малката сестра, е по-силната от двамата. Тя е тази, която трябва да защити Франко.

Клаудия Лори, 33-годишна.

(Александра Раймер)
Изключително атрактивна маркетинг-директорка на корабостроителницата Леоне, Клаудия е жена с интелект, стил и проницателност в бизнеса. Опасна комбинация. Нейната кариера е по-важна от отношенията й с мъжете. Единствено Лука прави изключение. След завръщането на Лука от Канада, за да помогне на болния си баща, тя веднага се влюбва в него. Така тя опитва всичко, за да спечели Лука за себе си. Но той не й обръща внимание. Лена е трън в очите на Клаудия. Тя ще се опита с всички средства да постигне целта си – да има Лука за себе си.

Макс, 33-годишен.
(Марк Грюсер)
Макс е прагматичен и прям мъж. Училище, университет и първа работа - всичко върви като по часовник. От години той е заедно с Лена, а отскоро те живеят заедно. В неговите очи всичко работи перфектно. Заминаването на Лена за езерото Гарда, за да намери биологичните си родители, не влиза в плановете на Макс. Твърде късно той разбира, че се държи към нея егоистично. Ето защо, когато тя му казва за Лука, той е зашеметен. Но няма да се даде без бой.