Минеков: Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически натиск

Служебният министър на културата добави, че забелязва и много политически назначения

Реклама

Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически натиск. Включите, но и към мен. Това каза служебният министър на културата Велислав Минеков.

Той добави, че забелязва и много политически назначения.

„Има много нови назначения. Интересни са назначения, които са по някакъв начин свързани с партията на самият Василев (директорът на Народния театър – бел. ред.). Тези дни излезе в няколко сайта информация за неговата партия - алтернативна лява партия, която беше поведена от Красимир Янков? Много страни партийни назначения се получава. Че има в театъра и да ви кажа честно, аз усещам някакъв политически натиск. Вероятно и в театъра, но вече го усещам, че след като всичко това се случва по този начин, този политически натиск е и към мен“, каза той.

Скандалът в Народния започна миналата година с надраскана врата.

А в началото на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата не само на пиара Велислава Кръстева, но и тази на кабинета на директора Васил Василев. На 29 октомври миналата година вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър  осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил".

Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата.

Минеков обясни и че направеният в Народния театър одит в момента се преглежда.

„Вътре има някои неща, които са много смущаващи. Има някакви за взаимоотношения с фирмата „Инса ойл“, които не са били показани в одита. Другото, което не е в одита, е фирмата „Инфлуенсър бг“, която е собственост на дъщерята на пиарката Кръстева. Не казвам, че има нещо нередно, но нямам документите, които да покажат , че всичко е нормално“, обясни Минеков.