Иван Демерджиев: Прокуратурата възложи издирването на Петьо Еврото

Кристиян Христов, свързан с „Осемте джуджета“, е потърсил МВР с искане за защита

Иван Демерджиев: Прокуратурата възложи издирването на Петьо Еврото

Реклама

„Прокуратурата възложи издирването на Петьо Еврото. Престъплението касае принуда. Продължаваме да го търсим. Проверяваме данни, че някой наш служител е саботирал това търсене“.

Това обясни в предаването „Лице в лице“ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Аз не мога да знам докъде стигат контактите на този господин. Доколкото се твърдеше в медиите, възложил съм проверка. Извършваме претърсвания на места, посочени от прокуратурата. Прокурорът знае защо ги издирва. Някои сред издирваните са популярни. Не сме намерили голяма част от тези лица. Не съм сигурен, че някои са били на територията на страната“, добави той.

Демерджиев уточни, че в постановлението за задържането на Кристиян Христов, свързан с „Осемте джуджета“, е пишело с големи букви, че незабавно е трябвало да бъде осигурено за процесуално следствени действия.

„Кристиян Христов предната вечер се е обадил в полицията, за да търси защита и търси начин да изнесе факти и обстоятелства. По-късно отново се свързва с конкретните структури и казва, че няма да дойде на сутринта, а следобед. На сутринта идват прокурорските постановления. Не знаем къде е лицето, отведено е в Софийска районна прокуратура“, каза той.

„Има много повече хора, които извършват сходни дейности и които решават човешки съдби без да им мигне окото срещу определени суми. Има много примери, които будеха възмущение в хората, но не и в политическата класа. Чудовището функционираше в унисон с определени представители на политически партии“, посочи министърът на вътрешните работи.