За предаването

Chef Андре Токев и Събин Ранков влизат в ролята на „Ловци на храна”, за да изкушат зрителите на bTV с любопитни кулинарни пътешествия из цяла България. Двамата готвачи от MasterChef посещават различни региони в страната в търсене на традиционните продукти, вкусове, рецепти и природни богатства. Гостоприемните им домакини ги посрещат в своите домове, за да им покажат месните деликатеси, технологии за производство и начини за приготвяне на всекидневни ястия, а гостите предлагат гурме прочита на професионалния готвач.

В забавните пътувания на „Ловци на храна”, зрителите ще видят любопитен сблъсък между домашно приготвената кухня и гурме кулинарията, богатите възможности на земеделието и животновъдството, както и добрите примери на производителите в България. Двамата водещи имат специални роли в предаването. Енциклопедикът на кулинарията Андре Токев поставя темата на предстоящото пътешествие из страната и запознава зрителите на bTV с местните жители и вкусове. Колоритният Събин асистира на Chef Токев при набавянето на спицифични продукти и представя в детайл производствените процеси в региона.

Екипът на „Ловци на храна” ще предложи на зрителите на bTV забавено предаване за кулинарен туризъм, пълно с любопитни истории. То ще осъществи директна връзка между гуруто в кулинарията Андре Токев и обикновените хора, за да разкрият заедно интересните традиции в националната кухня и да обменят познания за добрия вкус.