Превенция на захарен диабет и стратегии за силна и красива коремна област – тази неделя от 11:30 ч. в „Светът на здравето“ по bTV

Зрителите ще видят и как любовта между двама души дава криле, дори когато единият е прикован в инвалидна количка

Реклама

Мазнините – главните „виновници“ за епидемията от обиколки на талията вън от референтната норма – биват два вида – подкожни, които се складират директно под кожата и могат да се напипат, и висцерални, които се натрупват около вътрешните органи в коремната кухина – черен дроб, черва и панкреас, и увреждат тяхната функция. Какъв е признакът, че човек носи твърде много висцерална мазнина, зрителите ще разберат тази неделя (18 декември) от 11:30 ч. в предаването за проактивна здравна култура „Светът на здравето“ по bTV.

Водещата д-р Неделя Щонова ще представи пет стратегии за изграждане и поддържане на силна и красива коремна област, а д-р Спас Мулетаров ще покаже как се изпълнява правилно и безопасно коремна преса.

В Европа 1 от 3-ма пациенти живее със захарен диабет, без дори да подозира за това. У нас 45% от българите никога не са се изследвали за диабет, половината от диабетиците не знаят за заболяването си, а повече от 220 хиляди души живеят с преддиабет. Какво да прави човек, попаднал в тази графа, ще разберем от ендокринолога д-р Цветан Гатев.

В тазседмичния брой на „Светът на здравето“ предстои и среща с двама души, чиято любов ги отвежда до върха на техните мечти. За непоколебимостта пред лицето на множествената склероза и силата да се изкачиш до Мачу Пикчу в инвалидна количка ще разкаже Деян Колев, заедно с любимата си Теодора Крумова, която е винаги до него, напук на предизвикателствата на живота.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (18 декември) от 11:30 ч. само по bTV!

Последни

Реклама