Тайната на дълголетието и забавеното стареене – тази неделя в „Светът на здравето“ от 11:30 ч. по bTV

Полезно ли е интервалното гладуване и здравословно ли е да отслабваме с глад – отговорите тази неделя по bTV

Реклама

Тази седмица в „Светът на здравето“ д-р Неделя Щонова ще разкрие на зрителите как да останат по-млади и здрави за по-дълго време. Почти всяка форма на живот носи в себе си гени за дълголетие, които контролират стареенето, а науката днес доказва, че неговото темпо може да бъде манипулирано в зависимост от начина, по който живеем. Как можем да удължим живота си с поне 14 години, ако живеем природосъобразно, и кои са трите „сиртуинови активатори“, от които е съставен т.нар. „Фонтан на младостта“ – отговорите тази неделя (27 ноември) от 11:30 ч. по bTV.

Ексклузивно пред камерата на „Светът на здравето“ застава проф. Брайън Кенеди от Националния университет на Сингапур, изследовател на „тайната на дълголетието“, който ще разкрие кое е доказаното средство против стареене и каква е здравословната диета за максимално дълъг живот.

За зрителите, които желаят да поддържат спортна форма, д-р Спас Мулетаров, главен съдия от Българска федерация по културизъм и асистент на д-р Неделя Щонова по анатомия във ВМИ, ще представи базово упражнение, в което участват максимален брои стави и мускулни групи.

Здравословно ли е гладуването и може ли то да ни направи по-пълни в бъдеще? Доколко килограмите в повече идват от начина на живот и доколко от заложеното в гените? Защо пациентите с диабет често са с наднормено тегло и всеки ли човек със затлъстяване е в риск да има захарен диабет? За всичко това д-р Неделя Щонова ще си говори с д-р Явор Асьов – гл. асистент в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ Александровска.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (27 ноември) от 11:30 ч. само по bTV!

Последни

Реклама