Тина Търнър разкрива ексклузивно за „Светът на здравето“ как се е спасила от ада на напрежението – тази неделя от 11:30 ч. по bTV

Зрителите ще видят и личната история на една млада жена, преборила дискомфорта на псориазиса

Реклама

Тази седмица теми в предаването за проактивна здравна култура „Светът на здравето“ са псориазисът, вътрешният баланс и хроничните заболявания. В неделя (13 ноември) от 11:30 ч. по bTV водещата д-р Щонова отново ще потърси експертното мнение на най-добрите здравни специалисти у нас и ще представи поредната невероятна лична история.

Псориазисът съвсем не е обикновено кожно заболяване, а страдание, оставящо дълбок отпечатък върху психиката. Според модерната наука той е свързан със срив в имунната система, провокиран от психическо пренапрежение. Защо емоциите управляват болестта и как реагира кожата при срив в имунитета – своето експертно мнение по темата ще даде доц. д-р Иван Богданов, председател на фондация „Псориазис“, който пет поредни години печели приза „Лекар, на когото българите вярват“. Зрителите на bTV ще видят и невероятната лична история на Тюркян – една млада жена, преодоляла дискомфорта на псориазиса.

Кои са най-ефективните практики за култивиране на вътрешен баланс? Д-р Неделя Щонова ще потърси отговорите от Тодор Шабански – Таруна – един изключителен пример за посветен йога учител, който всеки ден отдадено върви по пътя към хармонията. В ексклузивно интервю за „Светът на здравето“ певицата Тина Търнър ще разкрие как мантрите са ѝ помогнали да се спаси от ада на напрежението и са я научили да живее по съвсем различен начин, в пълна хармония със себе си.

Хроничните болести, които не си отиват, а остават с нас завинаги, причиняват големи страдания и са огромно бреме за здравните системи. По повод Световния ден на диабета на 14 ноември проф. Ивона Даскалова – представител на България в международната работна група по диабетно стъпало към Международната диабетна федерация, ще даде ценни съвети как да се справим с емоционалния товар и да останем в кондиция, въпреки диагнозата.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (13 ноември) от 11:30 ч. само по bTV!

Последни

Реклама