на живо

ЦСКА взе нападател, тренирал с Неймар

21-годишният Евандро идва от "Коритиба"

cska.bg

Бразилският нападател Евандро Да Силва вече е футболист на ЦСКА. Правата му бяха откупени от "Коритиба" и днес трансферът беше финализиран, съобщиха "червените" на официалния си сайт.

21-годишният голмайстор е бил част от разширения състав на мъжкия национален отбор на Бразилия за световните квалификации с Еквадор и Колумбия. Тогава той е повикан от новоназначения селекционер Тите. Преди това нападателят се е подготвял с тима за олимпийските игри в Рио де Жанейро редом до Неймар. До тези повиквателни се стига, след като Евандро изиграва силен дебютен сезон в "Коритиба", като само за месец отбелязва 4 гола в 6 мача.

В ЦСКА Евандро ще носи фланелката с номер 10.

Днес футболистът се включи в заниманието на тима на базата в Панчарево и ще бъде на разположение на Нестор Ел Маестро за двубоя от третия кръг на Първа лига срещу Дунав, който е в неделя (5 август) от 20:45 часа на "Българска армия".

"За първи път ще играя извън бразилското първенство и се надявам бързо да се адаптирам към обстановката и да бъда полезен на отбора. Радвам се, че тук има мои сънародници, които ще ми помогнат да свикна с живота в България. Ще дам всичко от себе си, за да допринеса за успехите на ЦСКА", каза той за сайта на "червените".