Как да останем млади по-дълго

Здравословните хранителни навици са много важни за добрата ни форма във времето

Реклама

Много хора се питат какъв е ключът към дълголетието. Спортуването е много важно, редовният секс е полезен за целта, но има и други неща. Ето някои от тях.

Вижте уникално видео на момиче, което "остарява" за минути

Контролирайте порциите си

Столетниците в наши дни са преминали през много премеждия и войни, но съизмерими ли са сега порциите с тези от 60-те, например? За да живеете дълго, яжте по-малко, но по-често през деня, за да държите кръвната си захар в нормални нива. Номерът е да ядете с мярка и да не ставате от масата напълно сити. Огромните порции храна могат да объркат усещането ви за апетит с това за глад и така да се храните повече.

Шокиращата истина за аспартама

Зеленчуците са важни

Изследване на столетниците в планинските селища в Сицилия на университета в Палермо показва, че тези от тях, които ядат много плодове, зеленчуци и пълнозърнести харни и по-малко сладки и месо, живеят по-дълго. Растенията са много важни за организма, защото са ценни източници на антиоксиданти и фитохимикали. Диетата с много растителни храни вече е доказала, че има ефект върху забавянето на стареенето и пораженията върху клетките.

 

 

Редовната закуска

Закуската е често наричана “най-важното ядене за деня” и е важна част от здравословния начин на живот. Всички хранения през деня са важни, но изследвания показват, че метаболизмът е повлиян от циркадния ритъм (биологичния процес, който тялото следва в 24 часов цикъл).

Ако ще изкарвате до старост, трябва да се научите да помните

Това значи, че времето от деня, в което ядем, може да има голямо значение за процесите, които се случват в тялото. Резултатите от редовната закуска, включват ниски нива на инсулин, глюкоза и триглицериди през деня и затова рискът от хронични болести, които да доведат до фатален край, значително намалява.

Минимално консумиране на алкохол

Изследване от началото на този месец на темата за алкохолизма показало, че хора, които пият алокохол редовно и пушат цигари, имат проблеми с по-ранното остаряване на мозъка. По-точно - с отслабване на паметта, способността за бързо мислене, реакции и разрешаване на проблеми.

Кафето винаги ще е полезно и вкусно

Освен това, има сведения, че здравословният начин на живот създава една устойчива бройка здравословни навици. В комбинация със здрави тренировки и правилно хранене, намаляването на алкохола увеличава шансовете на човек да достигне късна възраст.