на живо

Празненства в Хърватия, там няма да се спи тази нощ (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

"Ватрените" се класираха за финала на Мондиал 2018

Иначе разделената Хърватия се обедини заради класирането на националния отбор за финала на Мондиал 2018. "Ватрените" елиминираха Англия с 2:1 след продължения и в неделя излизат срещу Франция в спор за световната титла.

Тази нощ в страната едва ли ще се спи. Хърватите се наслаждават на най-големия успех във футболната си история.

В момента десетки хиляди празнуват на централния площад "Бан Йосип Йелачич" в столицата Загреб. Въпреки лошото време, броят им расте. Проливният дъжд не попречи на тълпата да изгледа полуфиналия мач на голяма видеостена и да изригне на три пъти.

Днес в Хърватия голяма част от работодателите прибегнаха до съкратено работно време, за да може всички спокойно да гледат битката с Англия. Националната фланелка пък се превърна в униформа дори и за... депутатите.

"Нищо не може да ме изненада в нашата страна. В Хърватия живеят четири милиона души и има четири милиона футболисти и четири милиона треньори, всички знаят всичко за футбола. Трудно ви е да си представите как се празнува всяка наша победа. Нашите фенове са нашето гориво, футболът прави хората щастливи и дори не мога да си представя какво ще стане, ако спечелим световната титла.Ако станем световни шампиони, никой няма да работи до септември", каза селекционерът Златко Далич преди двубоя с Англия.

Снимка: Reuters

Тагове:

световно 2018