на живо

Загреб празнува с безплатен градски транспорт (ВИДЕО)

Феновете очакват с нетърпение вторите в света. Шоуто започва в 16:30 ч. българско време

Reuters

Въпреки загубата на финала на световното първенство в Русия от Франция, Хърватия ще посрещне герои! Момчетата на Златко Далич бяха приятната изненада на шампионата и след 3 мача от по 120 минути в елиминациите, станаха втори в света - най-добро постижение в историята на страната след бронзовите медали от преди 20 години.

Загубата не развали настроението на близо 55-те хиляди привърженици, които проследиха срещата на площада в Загреб. Напротив - те празнуваха до ранни зори, а  от полицията се похвалиха, че не се е наложило да усмиряват празнуващи хора, нито веднъж. 

За добро поведение, а и като жест, днес градският транспорт в столицата ще е безплатен, обявиха от общината. Така още повече хървати и гости на страната ще могат да посетят централния площад, където се очаква днес (16 юли) около 16:30 ч. Лука Модрич и компания да се появят, за да оберат лично аплодисментите на хилядите, чиито сърца стоплиха с отлична игра.

Самолетът на "ватрените" трябва да кацне в 15:30 ч. От летището футболистите ще се придвижат с открит автобус към центъра. А кога ще завършат емоционалните празненства? Никой не се наема да прогнозира.