Реклама

Има периоди, когато всеки мечтае денят да се "разтегли” и да има повече време, за да бъде свършено всичко. Това разбира се е не е възможно, въпреки че се злоупотребява чрез лишение от достатъчно сън и почивка.  

Задайте си въпроса: "Използвам ли времето си достатъчно добре?".

В действителност това, от което се нуждаете, не са повечето часове в денонощието, а правилното разпределение на времето по приоритети.

Насочете вниманието си върху това за какви дейности употребявате най-много време и ще установите, че управлението на времето никак не е сложно.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Първият принци на правилното управление на времето е да започвате с това, което е най-важно за нас.

Не губете активността си в началото на деня за преглеждане на пощата и телефонните обаждания. Този, който има огромна и важна нужда от вас и вашата помощ, ще намери начин да ви се обади отново.

Правете кратки почивки, когато приключите с определена задача, за да може да пренастроите мисленето си върху следващата задача.  

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Всяка нова дейност изисква да излезете от рутината и да проявите креативно и новаторско мислене, ако искате да изпъкнете сред своите конкуренти. Това е начинът да бъдете уникални и запомнящи се.

Не хабете време в празни приказки. Дори и на чаша кафе може да обсъдите своя стратегия, ако комуникирате с подходящите хора. Затова проверете какви хора и с какви интереси сте допуснали в приятелския си кръг.

Позволявайте да ви помагат, когато някой може да свърши по-лесна и рутинна дейност, вместо вас.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Не допускайте да се затрупвате с несвършена работа, защото това е товар, от който няма кой друг да ви облекчи. Направете си личен план със срокове за свършването й.  

Запазвайте положителната нагласа на увереност, че работата ви е по силите и резултатите ще последват. Оплакването и мрънкането не води до нищо добро, освен да загубите някое приятелство.

Добре организираната работа ще въведе ред и във времето за семейството, почивката, спортуването и хобитата ви.

Снимка:Thinkstock/Getty Images