Игор Ангелов от "Преспав": Човешката глупост и лакомия са в основата на смешното в сериала

Македонският актьор в интервю за Ladyzone.bg

Игор Ангелов от "Преспав": Човешката глупост и лакомия са в основата на смешното в сериала

Реклама

„Преспав“ е най-популярният сериал, който досега е сниман в Северна Македония. Сюжетът разказва историята на трима братя, които отварят пансион в преспанския регион с евросредства. Някои смешни ситуации се крепят на особеностите в балканското мислене и манталитет, как и дали героите ще успеят да избягат от него. 

"Темите в сериала са универсални - човешката глупост, лакомия, корупцията, мисълкта, че си над всички. Това са универсални теми, не са смао македонски, или само български", разказва актьорът. 

"С Александър Кадиев, когато гостувахме в студиото на "Преди обед". Много интересен човек с много хубава енергия, който много ме развесели", споделя още той в отговор на въпроса на какво за последно се е смял искрено. 

Игор Ангелов се дипломира  в Драматичния факултет на Скопския университет, след което работи в Прилепския народен театър и изпълнява роли в Драматичния театър в Скопие. Носител е на наградите за най-добър млад актьор през 2001 г. и за най-добра мъжка роля през 2007 г. на театралния фестивал „Войдан Чернодрински“.

Какво още сподели актьорът в интервю за Ladyzone.bg - вижте във видеото.