.

Коментар на водещия: Гласът на Европа

Целия коментар на водещия Светослав Иванов вижте във видеото

36% от населението на света тази година излиза на избори. Ще гласува Аржентина, ще гласува Турция, ще гласува Индия, Нигерия, ще гласува дори и Северна Корея за 14-то Велико събрание на народа след революцията на Чучхе.

Ще гласуваме и ние, в Европейския съюз, който ще излъчи следващите 705-ма, а не 751 европейски депутати, след като избори за европейски парламент във Великобритания няма да бъдат провеждани.

Европа навлиза в избори, в сложна ситуация за света – жълти жилетки, стари и нови заплахи, кампании, в които фалшивите новини и дезинформацията ще се опитват да променят настроения и представи; разделение, ксенофобия.

Дали "Фейсбук" и социалните мрежи ще са решаващият инструмент за резултата от тези избори, ще видим много скоро. Европа се движи към своята голяма нова семейна снимка, която ще видим в края на май. Като във всяко семейство, ще имаме авторитети, ще имаме миротворци, но ще имаме и бунтари, които ще отричат старото и ще искат промяна – тук и сега. Ще видим и нови бракове по сметка, понякога дори и с чужденци, ще има и шумни разводи.

Целия коментар на водещия Светослав Иванов вижте във видеото.