.

Катрин Тасева: На терена съм много по-спокойна, пред камерите се притеснявам

Вижте каква изненада получи гимнастичката в ефир

Катрин Тасева е сред златните ни момичета по художествена гимнастика. Започва да се занимава професионално със спорт в Пловдив като дете, а от 2010 година е част от националния ни отбор. Сред най-големите ѝ успехи са златен медал на Гран при турнира в Киев през 2017-а година и бронзовият медал за отбора ни на европейското първенство преди две години. На Световната купа по художествена гимнастика миналага година Катрин Тасева спечели четири медала, сред които и златно отличие за съчетанието ѝ с бухалки.

Голямото ѝ сърце обаче се вижда не само в любовта, с която се състезава за България.
През ноември миналата година Катрин Тасева доказа, че шампионите могат да бъдат и истински мисионери на доброто.

Иван Тодоров е футболист със злокачествен тумор на крака. Решението за лекарите е пълна ампутация. В Турция обаче семейството получава уверение, че Иван ще оздравее и ще запази крака си, ако се подложи на тежка операция. За нея обаче са необходими 50 хиляди евро.

След призива му в социалните мрежи Катрин Тасева се включва в благотворителната инициатива за живота на Иван.

Катрин Тасева: Знам, че и той е спортист - аз също съм спортист и от чисто колегиална гледна точка много се трогнах...

Преди два месеца Тасева продаде на търг златото си от Световното първенство през април в София. След търг - златният медал и бухалките, с които го спечели, бяха продадени за 10 хиляди лева.

С даренията на стотици българи сумата беше събрана. През декември Иван беше успешно опериран и в момента се възстановява.

Последни