.

Проф. Иван Костов: Демографският срив в България е голям

България намалява с 50 000 човека годишно, отбеляза той

Д-р Иван Костов е роден на 1 ноември 1973 г. в Бургас. Завършва медицина в София. На 44 години става професор. Специализира във Франция, Германия, Италия и Съединените щати. Кариерата му започва в "Майчин дом". Работил е в "Пирогов" и ВМА. Бил е директор на болниците "Шейново" и "Света София", а от 2017 г. изпълнява длъжността изпълнителен директор на Университетската АГ болница "Майчин дом". Член е на Европейската асоциация по онкогинекология, както и на Американското дружество по роботизирана хирургия. Избран е за Лекар на годината от Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Женен е, с две деца. 

"Един хирург, когато не оперира, сякаш е пилот, който не лети. Този адреналин ни кара да искаме непрекъснато да си работим професията", сподели той проф. Иван Костов.

Коментирай
публикувай
  • vjara1970

    Ама така, като излъчвате непроверени факти...ела те и праверете дали има такива заплати сред медицинските специалисти. Да не говорим в параклиничните звена, без които диагностиката и проследяването на лечението е невъзможно. И, о! Коледни бонуси! На фона на това, че абсолютно незаконно бяха спрени плащанията на два!!! лева на ден за храна на звена, работещи с вредни химични агенти и биологични материали...

Последни