В главната роля: Ириней Константинов

Понякога съм мирен, понякога - много немирен. Тези емоции винаги са се борили в мен. Още от дете бях много луд, правех много глупости, спомня си той

Ириней Константинов е роден на 23 март 1949 г. в София. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Гриша Островски в НАТФИЗ. Десетки са емблематичните роли, които е изиграл на театралната сцена. От 2008 г. е директор на театър "София". Носител е на орден "Стара планина" - първа степен за изключителни заслуги в областта на културата и изкуството.

"Понякога съм мирен, понякога - много немирен. Тези емоции винаги са се борили в мен. Още от дете бях много луд, правех много глупости", спомня си Ириней Константинов, гост в студиото на "120 минути".

"Кръстен съм на моя чичо, любим брат на баща ми - архимандрит Ириней. Бил е стипендиант на папата, изчезва безследно след събитията на 9 септември 1944 г. Бяхме изселени и т.н. - това е нещо, което не се прощава, но се надживява. То е част от биографията на семейството, на нещото, през което е трябвало да минем", разказа той.

Вижте целия разговор във видеото.