80-годишната д-р Вера Донева, която работи в червената зона в Благоевград

За нея разбираме от пост на бившия министър Трайчо Трайков, за когото тя е стринка Верче

Д-р Вера Донева е един лекар на 80, работещ в червената зона – Благоевград. За нея разбираме от пост на бившия министър Трайчо Трайков, за когото тя е стринка Верче. 

"Моята стринка Верче е лекар в болницата в Благоевград. Питам я не я ли е страх  насред червената зона, а тя се смее - ако всички ги е страх, кой ще работи. Преди няколко дни стринка Верче стана на 80 години, но казва, че ако си тръгне и отделението си отива", написа той във Фейсбук. 

За Трайчо Трайков това е стринка Верче. За пациенти и колеги обаче е д-р Донева. Един човек със сбъдната мечта, роден неслучайно в деня на лекаря – 19 октомври. 

„Не съм имала родители, които да ме направляват, да ме насочват към тази професия...Още от малка съм останала сирак, без майка и баща и съм отраснала в дом за сираци във Враца. Първо майка ми е починала, съвсем малка съм останала в детска градина още. В пансиона и баща ми беше болен, апандисит имаше, но тогава нямаше антибиотици и от това почина. И тогава още просто си реших, че един ден като порасна, ще стана лекар“, споделя д-р Вера Донева.