.

Адвокат Михаил Екимджиев за Гешев: Изборът за главен прокурор е предрешен

"Ние гледаме театър за наивници - вместо независими, почтени, високо ерудирани личности - партийни фигуранти, които просто въвеждат партийните директиви”

Страх за това, което се случва в България ни накара да изпратим позицията си против Гешев като кандидат за главен прокурор, заяви пред "120 минути" адвокатът Михаил Екимджиев по повод сезирането на съдебния съвет заради думите на Гешев пред обществената телевизия за разделението на властите и че не бива да има ясни граници.

"Един човек не се свени да демонстрира диктаторски и популистки нагони по такъв арогантен и брутален начин, както беше неговия манифест, неговото интервю вече като на един избран кандидат за главен прокурор. Та този човек с тези нагони вече се вижда главен прокурор и той ще бъде, защото той вече е избран (…) Тези, които трябва, вече са го избрали. И това е, ние гледаме само един театър за наивници. Просто една процедура трябва да бъде извървяна формално, за да се радваме после 7 години на г-н Гешев", коментира Екимджиев.