Бербатов: Михайлов си противоречи. Сградата на БФС е заложена за 30 милиона

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов алармира в предаването "120 минути", че все още не е ясно колко и кои клубове ще гласуват на предстоящия на 12 октомври изборен конгрес. 

Своеобразните избори за нов шеф на футбола у нас ще се състоят след събрата от Бербатов и екипа му подписка. Първоначално от БФС не приеха документа, като видяха процедурни грешки, но след съдебно обжалване конгрес беше насрочен. Бербатов алармира обаче, че от централата не спазват зададените срокове.

"Клубовете са 531 официално, въпреки че БФС опитваше да ги завиши, за да не признае подписката ни. Съдът обаче я призна. На 12 октомври ще бъде конгресът, финално. Делегатите все още не са обявени, защо не са - гадаем. Трябваше да ги обявят в петък. Знаем, че са 531 отбора, ще бъде най-добрият вариант тези отбори да бъдат представени от 531 делегата, но засега не са обявени делегатите. Защо - попитайте другата страна", заяви Бербатов.

"Клуб-фантом е клуб, който няма дейност, но има право да гласуват. Някои клубове се създават с тази цел, така е било и в миналото. Нашата цел е да не допуснем такова нещо. Опитваме се с всички клубове, когато обикаляхме, че това е порочна практика, която не трябва да съществува. Футболът е национална кауза, всички трябва да разберат как се провежда конгреса, за да не се получи пародията от 2018 г. Не трябва да се гласува в ъгъла зад пердето, наблюдаван, това е ужас. Тайната на вота се спазва, но делегатът трябва да се вижда", добави той.

Преди 3 години до конгреса не бяха допуснати двама от кандидатите за президентския пост - Любослав Пенев и Ивайло Дражев. Тогава Михайлов спечели за трети път. 

"Да, БФС е независима организация, но ако се прави както трябва, няма какво да се крие. Миналия път се е излъчвало 15 минути от Конгреса и после един черен екран и пускат чак, когато човекът вече е спечелил. Трябва да има телевизионно излъчване. Независимо кой ще спечели. Това е надпревара, която трябва да бъде честна и колегиална. Ще има Изпълком другата седмица и ще видим какво ще решат за провеждане на избора. Ако се решат същите неща като миналия път, значи конгресът ще бъде нагласен. Аз държа контакт с УЕФА. Лично съм говорил с ръководни органи, и съм помолил да има хора, които да бъдат наблюдаващи", каза Бербатов.

 

Бившият нападател на националния тим и "Манчестър Юнайтед" заяви, че в изказванията си досегашният президент Борислав Михайлов си противоречи, а сградата в центъра на София, в която доскоро се помещаваше централата, е заложена.

"БФС се спонсорира от УЕФА, от държавата, ако имат обща работа, и спонсори. От УЕФА парите не са усвоени, Борислав Михайлов каза, че бюджетът има 80 милиона, което са много пари. Противоречат си, защото казват, че в нашия футбол няма пари. Казват, че сградата на “Иван Асен 2” е заложена за 30 милиона, нямам представа защо", каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!