Ексклузивно: Кандидатът за кмет на Лондон Браян Роуз

Той е женен за българка и е собственик на независимата медия „Лъндън риъл“, каналът му в „Ютуб“ има над 2 милиона последователи

Другата неделя в България ще гласуваме за парламент, а през май предстоят местни избори във Великобритания. Един от кандидатите е Браян Роуз - собственик на независимата медия „Лъндън риъл“, каналът му в „Ютуб“ има над 2 милиона последователи, а интервютата му със световноизвестни личности имат над 1 милиард гледания в социалните мрежи.

На 6 май бившият банкер от „Уолстрийт“ ще се бори да стане кмет на Лондон, с подкрепата на своята съпруга – Мариана.

Браян се колебае повече от шест месеца преди да предложи среща на Мариана, с която се запознават случайно, докато той пазарува дрехи. Той е американец, успешен банкер в лондонското Сити, тя - самотна майка на дъщеря.

„Не знаех почти нищо за България. Знаех, че е страна в Европа, но след това научих много. Бил съм в Бургас, в Пловдив. Познавам храната, знам и няколко думи“, казва Браян.

Казва, че харесва България и българското, защото му напомнят малко или много на американците. „Българите са много работливи хора, могат да дойдат на място като Лондон и да променят живота си“, казва Браян.

Вижте разговора с двамата във видеото.