Ген. Атанас Атанасов за Мата Хари и изборите

Готови ли са "Да, България" с управленска програма?

„Четвърти мандат на ББ няма да се случи, ако не се договори с БСП. Бойко Борисов заговори за широка коалиция”, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред Мария Цънцарова в „120 минути“.

Според него обществото иска промяна и това се вижда в социологическите проучвания от лятото, по време на протестите, когато 70% от българите са заявили това.

„Има вариант да бъде създадено мнозинство и правителство, което да отмести „борисовата държава“ и това може да стане чрез механизъм, по който ние, „Демократична България“, получим мандат за създаване на правителство. Това е твърде възможно, защото първата и втората политическа сила няма да имат мнозинство според социологическите проучвания“, смята Атанасов.

„Ще преговаряме с всички, които са готови да подкрепят нашата програма, без ГЕРБ и ДПС, защото те представляват силите, които искаме да отместим от държавното управление. С БСП ще преговаряме, ако подкрепят нашата програма, но искам да съм ясен, че няма да  подкрепим политическо правителство на БСП“, каза съпредседателят на „Демократична България“.

Вижте още във видеото!