Голата истина за група "Жигули"

В студиото са Виктор Божинов и Петър Дундаков

Само за една седмица новият филм на Виктор Божинов привлече в киносалоните 33 000 зрители. Режисьорът гостува в „120 минути“ заедно с композитора на филма Петър Дундаков.

„Радваме се, че български филм има посещаемост, която е по-добра от нивата преди пандемията. Нашето поколение със сигурност има връзка с този филм. Има рефлексия с изминалото време. Филмът носи една скрита история на прехода. Беше емоционално да работим по темата“ – споделиха двамата творци.

„Не бих върнал нещо от моята младост, но ще обърна внимание, че преди 30 години в музиката имаше повече енергия и съпротива, повече виталност. Отново ни е нужно това усещане бъдещето да е по-позитивно“ – коментира режисьорът Виктор Божинов.

"Голата истина за група "Жигули" разказва историята на бивши музиканти, които се разделят преди повече от 30 години. Изглежда, че няма нищо, което да ги събере отново, но един прекрасен ден, почти насила, те са принудени да застанат отново рамо до рамо. Двигател на тежката мисия е бившият лидер на групата (Михаил Билалов), който спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон. Творческите вражди и недоизказаните чувства в бившата банда трябва да останат в миналото, само че с всеки изминал ден мисията изглежда все по-невъзможна.

Композиторът Петър Дундаков (работил и по филма „Възвишение“) и поетът Ивайло Вълчев създават репертоара на групата толкова умело, че зрителите да повярват, че през онези години наистина е имало такава банда.

„Дори вече има предложения за участия на групата“ – споделиха Виктор Божинов и Петър Дундаков в „120 минути“.