.

Изпълнителният директор на "Financial Times": Ние сме част от медийната система и трябва да държим властта в отговорност

Вярваме в прозрачността, за нас това е много сериозна мисия, казва Джон Ридинг

"Financial Times" открива български офис! Но не под формата на журналистически клон, а с откриването на технологично работно пространство за отдела FT Core, който поддържа всички платформи на изданието и в който ще работят над 100 души.

Международният финансов всекидневник "Financial Times" е една от най-авторитетните медии в света. Изданието се ражда през 1888 година в Лондон и оттогава излиза на характерния за него розов цвят на хартията, който го отличава от другите издания. Към днешната дата, "Financial Times" има над един милион платени абонати, които бележат непрекъснат ръст под ръководството на генералния директор - Джон Ридинг.

Той е част от екипа на медиата от 25 години. Това лято Джон Ридинг обяви публично, че ще раздели част от заплащането си с журналистите на изданието. Това стана след като репортерите в нюзрума на "Financial Times", разпространиха сред колегите си по света писмо до ръководството, в което определиха доходите на висшия мениджмънт като абсурдно високи.

Вижте ексклузивното интервю с Джон Ридинг във видеото.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg