Късометражният филм "Заедно без теб" разказва за зрелищно бягство от затвора

Историята на рецидивистите Пелов и Колев изгрява на широк екран

Рецидивисти бягат от наказанието. Буквално. През 2018 г. Радослав Колев и Владимир Пелов се измъкнаха от затвора. Реалност като от филм. Но и филмът вече е реалност.

5-метрова каменна стена, бодлива тел, видеокамери и въпреки това двама мъже, осъдени за убийства, успяха да се измъкнат посред бял ден от Централния софийски затвор.

На 3 април 2018 г. рецидивистите Колев и Пелов започват пътя си към свободата. Успяват да напуснат неправомерно една от най-строго охраняваните сгради у нас. Репортажите за случилото се приличат на екшън.

По-късно Пелов е застрелян в Ботевград, а Колев все още се издирва. Две години по-късно двойното затворническо бягство става основа за филм. 

25-годишният, все още студент в НАТФИЗ, Димитрис Георгиев е режисьорът на късометражния "Заедно без теб". "Самата ситуация и самите камери, всичко, което бяхме видели и прочели, в някаква степен беше създадена една история. Въпросът беше какво да извадим ние от тази история, какво да извадим от тази история и какво да разкажем ние през нея", коментира Георгиев.

В основата на 30-минутната лента са двамата бегълци от закона. Единият търси отмъщение, а другият следва сърцето си. В ролята на затворник влиза и Стоян Дойчев, познат от филма "Възвишение".