Кой е Бето О'Рурк?

Той е новата звезда на Демократическата партия в САЩ

Очите на света вече се обръщат към кандидат-президентската кампания в Съединените щати. Изборите ще са през 2020 година. Един от кандидатите на Демократическата партия вече е определян като фаворит. Преди да стане бизнесмен е бил пънк музикант. Сравняват появата му с първото стъпване на Бийтълс на американска земя.

Робърт Френсис О'Рурк  е енергичен и много харизматичен човек. Той е нещо средно между Джон Кенеди и Барак Обама. Също като тях, той наелектризира масите с ентусиазъм и с надежда за по-добро. 

Той е на 46 години. Бивш пънк рок музикант. Бивш конгресмен от Тексас и настоящ кандидат-президент от Демократическата партия.  Името му е Робърт Френсис О'Рурк – или както повечето хора в Съединените щати и по света вече го познават – Бето О'Рурк.

Бето стана популярен миналата година, когато на междинните избори се изправи срещу сенатора от републиканската партия Тед Круз. Тогава не му достигнаха по-малко от 3 процента, за да заеме мястото на почти непобедимия символ на консервативните сили в Съединените щати.